Calibry kézi 3D szkennerek – Professzionális minőség, megfizethető áron

Az orosz Thor3D 2015 óta kínál egyedi 3D szkennelési megoldásokat, fejlesztői csapatukat olyan mérnökök és matematikusok alkotják, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a 3D-s képalkotás terén, innovatív fejlesztéseiket több nemzetközi szabadalom védi. A Calibry szkennerek tervezésénél az volt a céljuk, hogy létrehozzanak egy megfizethető árú, könnyen használható, professzionális kézi 3D szkennert, ezáltal szélesebb felhasználói körnek biztosítva a minőségi digitalizálás lehetőségét.

Kicsi és gyors, mint egy colibri

A cég által 2018-ban kifejlesztett Calibry egy professzionális, könnyű, kisméretű kézi 3D szkenner, amelyet közepes és nagy (20 cm-től 10 m-ig terjedő) tárgyak szkennelésére terveztek. Saját fejlesztésű, szabadalmaztatott kamerákkal van felszerelve a minőségi eredmény és az alacsonyabb gyártási költség érdekében. A készülék másodpercenként akár 3 millió pontot is képes tárolni, ez garantálja a felhasználók számára a gyors és pontos szkennelést.

- Hirdetés -

Forrás: Kvint-R
A nehezebben rögzíthető felületek sem jelentenek akadályt

Fejlett algoritmusainak köszönhetően megbirkózik a hasonló árkategóriájú szkennerek többségének nehézséget okozó, nehezen beolvasható felületekkel is, mint például az emberi haj vagy arcszőrzet, illetve a sötét vagy fényes tárgyak. Három különböző szkennelési módot kínál: geometria, textúra vagy markerek alapján, így szkennelés közben nem veszti el a tárgyat.

Kényelmes, egyszerű szkennelés

A beépített 10 cm-es színes érintőképernyőn folyamatosan követhető a szkennelés folyamata, amely jelentősen gyorsítja és leegyszerűsíti a szkennelést és lehetővé teszi az összes szükséges funkció elérését, mint a rögzítés elindítása és leállítása, a szkennelési mód kiválasztása, az érzékenység beállítása, fájlok kezelése. A készülék könnyű súlyának és ergonomikus kialakításának köszönhetően a hosszabb szkennelési folyamat sem fárasztó és egy kisebb táskában is elfér.

Forrás: Kvint-R
Széleskörű alkalmazási lehetőség

Annak köszönhetően, hogy a Calibry szkenner képes színeket és textúrát is rögzíteni és nagyobb tárgyak is szkennelhetők vele, széles körű alkalmazást tesz lehetővé. Hasznos eszköz lehet akár műtárgyak digitalizálására, restauráció során, egészségügyi felhasználásra (ortopédia, sebészet), mérnöki feladatokhoz (tervezés, reverse engineering), oktatási célra.

Ingyenes Calibry Nest szoftver

A szkennerhez ingyenes jár a felhasználóbarát Calibry Nest szoftver, amely számos hasznos funkcióval megkönnyíti a szkennelés és az utómunka folyamatát. Az elkészült szkennelés szükség esetén exportálható másik 3D szoftverbe vagy akár azonnal indítható vele 3D nyomtatás.

Forrás: Kvint-R
Technikai specifikáció
  • Gyártó: Thor3D
  • Szkenner típus: kézi
  • Szkennelési pontosság: 0,1 mm
  • Szkennelési sebesség: 30 felvétel másodpercenként
  • Fényforrás: Fehér LED
  • Szkennelési módok: Kézi szkennelés geometria, textúra vagy marker követéssel
  • Textúra rögzítés: igen
  • Súly: 900 gramm

További információ:

Calibry 3D szkenner

Kvint-R

Akár ez is tetszhet