CES 2022: lenyűgöző a hajlítható kijelzős Asus laptop

Igaz, egyelőre a hasonló megoldást kínáló (és méregdrága) okostelefonok is az útkeresés fázisában vannak, az Asus – úgy tűnik – készen áll a szintlépésre, és idén várhatóan piacra dobja a CES-en debütált hajlítható kijelzős laptopot – jósolja a Wired.

A Zenbook 17 Fold hatalmas, 17 hüvelykes érintőkijelzőt kapott, ami 2,5K-s felbontású Windows tabletként is funkcionál, 4:3-as képaránnyal. A hátlapon egy támasztókar is helyet kapott, így lényegében vezeték nélküli kijelzővé alakítható, vagy középen meghajtva egy laptop alakját is felveheti, és így a tetejétől az aljáig egy nagy hajlított kijelzőt kapunk. Utóbbi formájához előcsalogathatunk az alsó részre egy virtuális billentyűzetet, vagy használhatjuk hozzá a gyártó ErgoSense névre hallgató bluetooth billentyűzetét, ami tetszés szerint a kijelző alsó felére is ráhelyezhető.

A négyféle állapotban: nyitva, csukva, félbehajtva, széthajtva használható laptopról ennél többet nem igazán lehet tudni, és a kiskereskedelmi ára sem ismert (nyilván NAGYON NEM lesz olcsó), de az Asus azt ígéri, hogy az év második felében már kapható lesz.

- Hirdetés -

Gábor János, Okosipar.hu 

Akár ez is tetszhet