- Hirdetés -

- Hirdetés -

EVO-TECH ipari 3D nyomtatók

Lépjen egy magasabb szintre a szálhúzásos additív gyártás EVO-lúciójában

A szálhúzásos gyártási technológia (FFF) felső kategóriáját képviselő EVO-Tech ipari 3D nyomtatói mostantól hazai márkaképviselettel Magyarországon is elérhetőek. Az osztrák céget 2013-ban három innovatív fiatalember alapította azzal a céllal, hogy professzionális additív gyártó berendezéseket fejlesszenek ki az ipar számára, készülékeik mára kategóriájuk legjobbjai közé tartoznak.

Bemutatkozik az EVO-TECH EL-28 és EL-102

A jelenleg rendelkezésre álló két modell elsősorban a nyomtatási térfogat méretében és a nyomtatási hőmérsékletek tartományaiban (kamra, platform, nyomtatófej) tér el egymástól. Az EVO-Tech EL-102-es modell lehetővé teszi olyan magas gyártási hőmérsékletek beállítását, amelynek köszönhetően a piacon elérhető szinte összes építőanyaggal képes nyomtatni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ipari felhasználásra fejlesztett technológia

Zárt, fűtött munkatér – Mindkét készülék zárt, fűtött nyomtatási térrel rendelkezik, amelynek köszönhetően kiváló minőségű, precíz nyomtatok készíthetők, olyan nagy szilárdságú, ipari felhasználásra alkalmas alapanyagok alkalmazásával, mint a Lexan, Ultem vagy a szénszállal (carbon fiber) erősített PA-CF. A robosztus kialakítás nagy pontosságot és műszaki biztonságot ad.

Filament szárítás – A készülékek zárt, szabályozott hőmérsékletű és állandó páratartalmat biztosító filament tároló rendszerének segítségével a kellékanyagok élettartama megnő és hosszabb ideig képesek megőrizni anyagminőségüket.

Closed Loop Drive System – A vezérlés folyamatosan kontrollálja a nyomtató fej pozícióját, annak megakadása vagy kényszerített kitérése esetén a berendezés a gyártási pályára automatikusan visszakorrigál.

Két független nyomtatófej – Egy nyomtatási menetben a két nyomtatófej eltérő építőanyagokkal képes dolgozni, továbbá Copymode-ban a termelékenység megduplázható.

EVO-PLASTICS – ipari filamentek széles választéka

Az EVO-Tech már az alapításakor azt a célt tűzte maga elé, hogy az alapanyag gyártó cégekkel szoros együttműködésben speciális filamentek széles skáláját fejlessze ki. Jelenleg 15 ipari felhasználásra szánt filamentet kínál az EVO-Tech, amelyeket kifejezetten a saját készülékeikhez  optimalizáltak, figyelembe véve mind az alapanyagok mind a gépek egyedi tulajdonságait. A lehető legjobb minőségű nyomatok elkészítése érdekében a gyártó elkészítette a szükséges profilokat, amelynek segítségével a Simplify  szoftverben egyetlen kattintással kiválasztható a kifejezetten az adott filamentre optimalizált paraméter készlet.

A EVO-PLASTICS filament portfóliót úgy válogatták össze, hogy különféle – az ipari felhasználás szempontjából fontos – anyagtulajdonságokkal rendelkezzenek:
 • tűzállóság
 • UV- és hőállóság 200 °C-ig
 • elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem (ESD)
 • élelmiszerbiztonsági minősítés
 • kopásállóság és vegyszerállóság
 • szénszálas (carbon fiber) erősítés
Alkalmazási területek:
 • autó-, repülőgép-  és vasútipar
 • elektronikai ipar
 • élelmiszer ipar
 • gépipar (ülékek és támasztékok, befogók)
 • modell gyártás, prototípus készítés
 • beépíthető végtermék gyártása (Iglidur anyag esetében akár 50 szeres kopásállóság)
 • nagy teherbírású szerelvények (PA-CF)
 • ellenőrző sablonok

Nyitott anyagrendszer

A széleskörű alkalmazhatóság érdekében az EVO-Tech készülékei nyitottak más gyártók alapanyagai felé. Az általuk fejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy megfelelő paraméterezést követően a 3D nyomtatóik képesek legyenek bármely filamentet befogadni, amely megadja a felhasználók részére a szabad alapanyag választás lehetőségét.

Az EVO-Tech hazai forgalmazója és hivatalos márkaszervize a KVINT-R Kft., bővebb információért látogasson el honlapunkra: https://www.kvint-r.hu/evo-tech-3d/

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet