Évtizedes fejlesztés szülte a Lithos újgenerációs akkumulátorait

A nagy teljesítményű lítiumion-akkumulátorok világelső gyártója, a Lithos Energy Inc. (Lithos) a michigani Noviban megrendezett Battery Show-n mutatta be legújabb nagy- és kisfeszültségű technológiáit. Ezek gyártása – a partnerek igényének függvényében – akár azonnal meg is kezdődhet a Lithos újonnan megnyílt szilícium-völgyi létesítményében, olvasható az industrytoday.com portálon.

„Legújabb akkumulátortechnológiánk a mögöttünk álló, közel egy évtized koncepciózus mérnöki munkájának és moduláris akkumulátorrendszer-gyártásának a koronája”, nyilatkozta James Meredith, a Lithos elnöke és alapítója. „Forradalmi akkumulátorrendszereink úttörő technológiája új mérföldkövet jelent az iránta érdeklődő, a villamosítás és az energiahatékonyság irányába elkötelezett iparágak számra”, folytatja az elnök.

A Lithos új akkumulátorrendszereit iparág-specifikusan fejlesztették, kiszolgálva az autóipart, a tengeri szállítmányozást, a közúti fuvarozást, az energiatárolást, a védelmi-, az építőipart, a bányászatot és a mezőgazdaságot.

- Hirdetés -

Meredith megjegyezte továbbá, hogy „a legmagasabb minőségű cellákhoz és testre szabott akkumulátorrendszerekhez biztosítunk hozzáférést partnereink számára, amelyek egyaránt világelsők teljesítmény, biztonság és megbízhatóság tekintetében. Fontos, hogy minden Lithos csomagot alkalmazásspecifikusan építünk”

A Lithos legújabb generációs nagyfeszültségű rendszere egy 2170 hengeres alapú akkumulátorcsomag, amely kiváló teljesítményt és biztonságot nyújt kompakt kialakításban. Ez a technológia gyorsan telepíthető és testre szabható magas energia- és teljesítményigényű felhasználáshoz.

Az új kisfeszültségű technológia nagy sűrűségű, 2170 hengeres alapú rendszer, amely passzív terjedési ellenállást kínál egy kompakt kialakításban. Fontos attribútuma a magas ütés- és rezgésállóság; tulajdonságai ideális alternatívává teszik az elektromobilitás, tengeri hajózás, ipari robotok, telekommunikáció és energiatakarékosság területein.

A Lithos új akkumulátorrendszerei már elérhetők a vállalat partnerei számára. Azok szériagyártása az ügyfél-specifikus testre szabást követően 2024-ben kezdődhet.

Vörös István, NEW technology