Fenntarthatóság az Audi Hungariánál: körforgásban az alumínium

Az Audi Hungaria nagy mennyiségben használ fel alumíniumot, éves szinten mintegy 38 000 tonna alumíniumtekercset. Az alumínium gyártása rendkívül energiaigényes, ezért az Audi Hungaria körforgásba kapcsolja az alumínium felhasználását, amellyel energiát és értékes nyersanyagot takarít meg. Az Aluminium Closed Loop keretében a gyártás során keletkezett alumíniumhulladék visszakerül a beszállítóhoz, aki ebből az eredetivel megegyező minőségű alumíniumtekercset állít elő, amelyet ismét visszaszállít az Audihoz. A körforgás ez által folytatódik egy fenntartható gyártást eredményezve.

„Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a fenntartható és környezetkímélő gyártásra és folyamatosan halad a karbonsemlegesség felé vezető úton. „Vállalatunknál nem csak működésünk során csökkentjük szén-dioxid-kibocsátásunkat, hanem további, gyárterületen kívüli intézkedésekkel, mint például erdőtelepítéssel, logisztikai folyamataink optimalizálásával és beszállítóink fenntarthatósági megoldásainak támogatásával járulunk hozzá a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. Tesszük ezt azért, mert az Audi- és a Volkswagen-Konszern az elsők között csatlakozott a párizsi klímaegyezményhez. Közös célunk, hogy a globális felmelegedés mértékét 2050-ig 2°C alatt tartsuk. Ehhez az Aluminium Closed Loop is jelentősen hozzájárul, ezért örömünkre szolgál, hogy hamarosan az Audi Hungariánál is megvalósítjuk az alumínium körforgását“, mondta Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az Aluminium Closed Loop során nagymértékben csökken a nem megújuló természeti erőforrások felhasználása az azonosan magas minőségű alumínium hulladék másodlagos nyersanyagként történő felhasználásának köszönhetően. A minőségi romlás – downcycling – nélküli újrahasznosítás hozzájárul ahhoz, hogy az autók egy kedvezőbb környezeti mérleggel kezdjék életciklusuk használati szakaszát. Az alumínium másodlagos nyersanyagként történő előállítása során 95 százalékkal csökken az energiafelhasználás az elsődleges nyersanyagként történő előállításhoz képest.

- Hirdetés -

Az Audi Hungariánál nem csak az alumínium újrahasznosítása történik magas szinten, a vállalatnál keletkezett hulladék több mint 99 százalékát hasznosítják.

AUDI