Forradalmi csomagolástechnika

Új megoldást fejlesztettek ki a csomagolástechnika területén, amely felkavarja a teljes kiskereskedelmi és ipari ágazat állóvizét – írja a packagingnews.co.uk.

Az Xtaper elnevezésű eszköz egy akkumulátorral működő papírszalag-applikátor, amely teljesebb szolgáltatást nyújt, mint az eddig használatos asztali gépek. Az újdonság lehetővé teszi a dobozoló/csomagoló munkatársak számára, hogy a hagyományos műanyag szalag helyett papírból készült rögzítést használjanak.

A Milton Keynes a Carlton Packaging vállalattal közösen hozta létre az Xtapert mint önálló márkát. Céljuk az, hogy elérjék a csomagolásforgalmazókat és a raktári szolgáltatókat, számukra olyan alternatívát kínáljanak, amely nemcsak felváltja az eddig használt eszközöket, hanem gazdaságosabb is.

- Hirdetés -

Az Xtaper az eddigi vélemények szerint biztonságos, biológiailag lebomló és újra feldolgozható megoldást nyújt a csomagolás területén, kerüljön az hullámpapírból vagy kartonból készült dobozra.

A hagyományos statikus, gyakran nagy méretű asztali gépeket csak bizonyos szerszámok segítségével használhatjuk papírszalagos rögzítésre. De ebben az esetben korlátokkal kell számolni, az állandó helyzet, a kezdeti költségek és a gép számára biztosítandó hely miatt.

A kézi papíradagoló áthidalja a fenti problémákat, korlátok nélkül alkalmazható. Használata bárhol lehetséges a műhelyben, a raktárban vagy bármilyen csomagolási metódusban.

Az adagoló lehetővé teszi a kezelői számára mind a sima, mind a megerősített papírszalag használatát. Mindezt pedig immár mobilisan végezhetik el, ugyanis bárhol ragaszthatók a különböző dobozokra, a logisztikai felvételi vagy akár a csomagolási és feladási folyamat során.

Marcus Magee, az Xtaper igazgatója elmondta, hogy amint a felhasználó felragasztja a szalagot a dobozra, a nedves ragasztó megköt a papíron, amely olyan erős lezárt állapotot biztosít, hogy csak  valamilyen éles tárggyal lehet felvágni.

„Ez tulajdonképpen egy feltéphetetlen biztosíték a csomagoláson. A legjobb polipropilén szalagok esetében is gyakran be lehet csúsztatni a kezünket alájuk, vagy éppen óvatosan letépni a szalagot az illesztésnél. Majd a feltörést követően egy újabb műanyag szalaggal visszazárhatjuk” – magyarázza Marcus Magee.

A ragasztó bevonatát a szalagon víz aktiválja, amelyet egy szabadalmaztatott módszer szerint alkalmaz a mobil gép. Marcus Magee elmondása alapján kiderül: „A papírszalagok használata régen azt jelentette, hogy a csomagolást végző munkatárs nedvesítette be a szalagot, a keze pedig ragacsos lett. „Szerintünk sokkal hatékonyabb és biztonságosabb módja van a papírszalaggal való leragasztásnak ez a mobil megoldás.”

Alan Magee, a vezető tanácsadó hozzátette: „Bármelyik vállalat, ahol a dobozokat lezárják, használhat biológiailag lebomló szalagot. A mi eszközünk pedig a világ első kézi papírszalag-adagolója. A világ minden tájáról érdeklődnek a termék iránt, és mi tovább bővítjük disztribúciós partnereink körét.”

Némethi Botond, NEW technology GÉPVILÁG

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet