- Hirdetés -

- Hirdetés -

Fülkébe zárt dolgozók

A modern kabinokat munkához és pihenéshez szükséges eszközökkel is felszerelték. A kényelem és a fenntarthatóság szem előtt tartásával lettek kialakítva – írja a Springwise.

A londoni székhelyű Make.Work.Space design startupja híres a modern, technológia alapú megoldásairól. Termékkínálatában szerepel egy új generációs munkapadokból álló flotta, amelynek darabjait úgy tervezték, hogy fokozzák az ergonómiát, ezáltal elősegítik az emberek egészségének megőrzését és a termelékenység növelését, akár egy poszt-pandemikus környezetben is.

A fülkéket egy egyedi fejlesztésű alkalmazáson keresztül lehet lefoglalni, és a főbb vasútállomásokon, középületekben, bevásárló- és szórakoztatóközpontokban lesznek elhelyezve. Ha a felhasználó rendelkezik mobiltelefonnal, akkor az alkalmazással a közelben tartózkodva feloldani és zárni is tudja majd a fülkét, és ha már bent van, akkor a környezet beállításait, többek között a hőmérsékletet és a világítást is vezérelheti.

A kabinokat úgy tervezték, hogy optimális környezettel szolgáljanak munkához vagy pihenéshez, függetlenül attól, hogy hol helyezkednek el. A falból egy peremmel lefelé hajló asztal segíti a terület maximalizálását, a felhasználók pedig a főülés alatti rekeszben tárolhatják ingóságaikat. Egy második lehajtható ülés is elrejthető, így a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy látogatókat hívjanak a fülkéjükbe közös munkára vagy megbeszélésekre.

A főüléssel szemben egy kamera és egy mikrofon van a falba építve, tökéletes távolságban és szögben a videóhívásokhoz. A felhasználók a képernyőjüket a fülke falára és a színezett üvegajtóra is kivetíthetik. Mindegyik fülke nagy sebességű wifivel és többféle töltési lehetőséggel van felszerelve okostelefonok és egyéb eszközök számára.

A pod tisztán tartása érdekében a nap folyamán UV fények fertőtlenítik a fülkéket, a szellőzőrendszer pedig óránként többször szűri a levegőt.

A tervezésnek minden eleménél nagy hangsúlyt fektetnek a kényelemre és a fenntarthatóságra: a londoni szakértők által helyben hegesztett acélcsövektől kezdve az FSC tanúsítvánnyal rendelkező fából készült falpanelekig. Minden egyes fülke lapos csomagolásban érkezik, ami a legkörnyezetbarátabb elosztási módszer, míg a teljesen testre szabható kivitelben a kültéren vízbázisú, a belső térben pedig fenntartható módon gyártott szöveteket használnak.

A startup szerint a podok hamarosan megrendelhetővé válnak vállalati és magánirodák, valamint otthonok és kertek számára. A cél az, hogy minden egyes ilyen helyiség napenergiával működjön. Ezt megelőlegezve a kapszulákat úgy tervezték, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre környezetbarát akkumulátorok elhelyezésére, amelyek a jövőben támogatják a napenergiával való töltést.

Némethi Botond, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet