Hány golflabda fér el egy SEAT Tarraco csomagtartójában?

A golfjátékosok és  az iparágban  dolgozó szakemberek a SEAT Tarraco-t választották  „Az ideális autónak”  a Spanyol Média Kupa 11. alkalommal megrendezett eseményén. Ez annak köszönhető, hogy a Tarraco megfelel a golfozók által a napi használathoz illetve kedvenc sportáguk gyakorlásához felállított követelményeknek: praktikus, jól kihasználható  és  környezetbarát. Mindezek mellett csomagtartójának tároló kapacitása szintén kulcsfontosságú tényező volt. De pontosan mekkora is a Tarraco csomagtartójának kapacitása? A pontos számot egy mindeddig példátlan kisérletben találták meg.

Hány golflabda fér el egy Tarraco csomagtartójában?

Ha egy golflabda átmérője 4.27 centiméter és érfogata 40. 679 cm3, az ötüléses Tarraco csomagtartója pedig 760 literes, akkor hány labda fér el a csomagtartóban? Ezt két ígéretes fiatal golfozó segítségével tudtuk meg, akik közreműködtek a csomagtér ezen különleges megtöltésében.

- Hirdetés -

Ütések  56-os,   sand wedge ütővel

Az első néhány ütésnél a golfozók a sand wedge ütőket használják, mert ezek ideális ütők a labdák felemeléséhez és problémamentes célba juttatásához.  Az egymást követő ütésekkel elkezdik a csomagtartó megtöltését. „Az elütő pályás edzéséken egy nap  alatt több száz labdát ütünk el,  így   megszokhattuk,  hogy nagyobb  fizikai erőfeszítés nélkül egymásután ugyanarra a helyre ütjük a labdákat” – mondja Marina Martinez, aki 4 éves kora óta golfozik.

Érvényesül a gravitáció

Miután több mint 3 300 golflabda került  be a  Tarraco-ba csomagterébe, amikor a gravitáció “átveszi a hatalmat”, és néhány labda kezd kiesni az autóból.  Itt az ideje, hogy becsukjuk az elektromos nyitó- és záró-, valamint kéz nélküli nyitó funkcióval ellátott csomagtartó ajtaját, és a kihívás megvalósítását a hátsó ülésekről folytassuk. „Nagyon kényelmes, ha a csomagtartó ajtaját kéz nélkül lehet kinyitni és bezárni. Mi mindig sok táskát és ütőt cipelünk magunkkal, és  ha  csak a lábunkat  a lökhárító alá benyújtva tudjuk nyitni az ajtót, és a felszerelést nem kell letenni a  földre ”– mondja Oriol Martinez, aki szintén a 4 éves kora óta golfozik.

100 labda egyszerre

A Tarraco csomagtartója az egyik legnagyobb a SEAT autók között, térfogata 760 liter, míg lehajtott ülésekkel 1 920 liter. Rengeteg hely van még a csomagtartóban, így a golfozók a golfütőkről áttérnek a kosarak használatára. Mindegyik kosár körülbelül 100 golflabdát tartalmaz. A labdák egymás  után esnek a  csomagtartóba, és közelebb kerülnek a csomagtér maximális kapacitáshoz: 8 000, 8 200, 8 400 darab,.. .majd jön az  utolsó kosár. Összesen 8 500 golflabda  fért be  a Tarraco csomagtartójába, anélkül, hogy azok kiestek volna a kalaptartó felett. Valódi rekord, amely megmutatja a SEAT legnagyobb SUV-jának tároló kapacitását és sokoldalú kihasználhatóságát.

A Tarraco csomagtartója
  • 102 cm mély
  • 103 cm széles
  • 41 cm magas
  • 760 literes
  • 1 920 literes lehajtott ülésekkel
Egy golflabda méretei
  • 45,93 gramm
  • 42,67 mm átmérő
  • 40,679 cm3 térfogat
  • 352 kis bemélyedés van a felszínén

SEAT