Hat az egyben mindent mérő eszközt fejlesztettek: íme, a Meazor 3D

 „Kétszer mérünk, egyszer vágunk” – többé nem, ha a HOZO Design zseniálisan összetett, végletekig precíz aprósága lapul a zsebünkben, ami minden, de tényleg, MINDEN mérési feladatra alkalmas, a távolságtól a hajlított felületeken át a dőlésszögig.

A Kickstarteren indított kampány messze túlteljesítette a megcélzott 5.100 dolláros közösségi támogatást: cikkünk keletkezésekor már 1.115-en fizették ki előre az eszköz – akkor még kedvezményes – árát, amivel közel 344 ezer dollárt (kb. 133,5 millió forintot) dobtak össze a sorozatgyártás beindítására. Nem véletlen, hogy a gép sikerre ítéltetett: egyetlen pozícióba állítva egyszerre több helyiség alapterületét felvázolja, az adatai CAD-programokba (és persze okostelefon-applikációba) exportálhatók, képes a térbeli objektumok figyelmen kívül hagyására mérés közben, és többféle szakmai alkalmazásba integrálható.

Az építőiparban tervezők, építészek, művezetők számára válhat nélkülözhetetlenné, hiszen másodpercek alatt létrehozható vele egy többszobás 3D alaprajz, amit a részletek alapján automatikusan összeilleszt. Belső építészet, lakberendezés tervezésénél sem kell bútorokat taszigálni, hiszen a tárgyak figyelmen kívül hagyásával képes tűpontos háromdimenziós térháló létrehozására.

A hat az egyben megoldás ezeket a lehetőségeket tartalmazza:
  • pontszkenner
  • lézeres távolságmérés 40 méterig
  • hajlított tárgyak szkennelése
  • hajlított felületek lemérése
  • fokmérő 360 fokig
  • „vízmérték”

Ezek együttes jelenléte egy eszközben már önmagában világszenzáció, így nem lennénk meglepődve, hogy ha pár éven belül minden magát komolyan vevő barkácsolónak, szakmunkásnak, belsőépítésznek vagy építészmérnöknek a műhelyében lenne egy.

Elsőre soknak tűnhet a végleges 349 dolláros (kb. 135.500 forintos) ár, de ha belegondolsz, hogy mennyi mérőszerszámot képes egy az egyben kiváltani, sőt, azoknál sokkal megbízhatóbb adatokat és egyéb szolgáltatásokat garantálni, akkor máris nem túl magas összeg, ugye? De ha találsz még egy embert, akit érdekel, sokkal jobban jártok: a dupla csomag ára 700 helyett csak 449 dollár, vagyis kevesebb mint 175 ezer forintból megvan a kettő!

Forrás: HOZO Design

A Meazor 3D-t ultra 3D adapterrel és egyéves garanciával szállítják házhoz, bárhol a világon. Az első darabok érkezése a gyártó szerint 2022 októberében esedékes.

Gábor János, Okosipar.hu