Így érdemes automatizálni a raktári folyamatokat

A hatékony ember-gép együttműködés egyszerűsíti és gyorsítja az intralogisztikai folyamatokat, ezzel párhuzamosan pedig a költségeket is csökkenti, így – a munkaerőhiány szorításában – napjainkra nem maradt érv a raktári feladatok minél nagyobb arányú automatizálásával szemben. Lehetőség van mobil robot,  tárolóautomata,  jól tervezett rendszerkombináció illesztésére a jelenlegi folyamatokhoz, amivel nő a költséghatékonyság, a biztonság és az alapterület kihasználtsága.

Az SSI SCHÄFER az intelligens raktártechnikai rendszerkombinációk tanácsadó partnereként felvázolta, hogy a kis cégektől a nagy vállalkozásokig milyen megoldásokkal lehet igazodni a változó ügyféligényekhez.  Az intralogisztikai specialista szerint az akár meglévő rendszerekbe integrált automatizáció gyorsan telepíthető, gördülékeny átmenetet biztosít, majd jól láthatóan növeli a tervezésbiztonságot, enyhíti a munkaerőhiány okozta problémákat és hosszú távon csökkenti a logisztikai költségeket.

SSI RACKBOT

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az SSI SCHÄFER mobil robot, az SSI termékcsalád legújabb tagjából (ún. RackBotból) és állványrendszerekből álló kombinált raktártechnikai megoldása jelentősen csökkentheti a komissiózási és rendelési átfutási időt, miközben minimalizálja a hibaarányt. Ez a rendszerkombináció ideális az e-kereskedelemhez, és bármikor bővíthető.

A Rackbot egy olyan shuttle jármű, amely ötvözi az AMR rugalmasságát és az ASRS képességeit. A mobil járműhöz csatlakoztatott rakománykezelő emelődaru képes konténerek, tálcák és karton- vagy műanyag dobozok szállítószalagokra, polcokra, munkaállomásokra és komissiózó állomásokra történő be- és kitárolására. A készülék képes arra, hogy több raktái pozícióról egy szedési körben, több rendelési sort is kezeljen, ami lehetővé teszi az egyidejű  szedést vagy betárolást  minden alkalommal.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

SSI LOGIMAT®

Az összekapcsolt munkaállomásokkal rendelkező szállítószekciót és a helytakarékos SSI LOGIMAT® vertikális tárolóautomatát a nagyobb komissiózási teljesítmény érdekében érdemes integrálni – akár a WEASEL® vezető nélküli raktári szállító járműrendszerrel kombinálva. „A legújabb generációs tárlóautomata az ‘áru az emberhez’ elvet követi, és új mércét állít a teljesítmény, valamint az ergonomikus kezelési kényelem terén” – állítja a gyártó. A termék „8 különböző modellszélességben, kétféle modellmélységben, valamint 24 méterig szabadon választható gépmagassággal kapható, akár kültéri környezetbe is telepíthető, így minden építészeti adottsághoz optimálisan hozzáigazítható”.

SSI EXYZ

Az SSI Orbiter LHD rakománykezelővel együtt is alkalmazható SSI Exyz raklapkezelő  felrakógép egy olyan állványkiszolgáló berendezés, ami egy- vagy kétoszlopos változatban, egy vagy két tehermegfogóval egyszeres, kétszeres vagy többszörös mélységű be- és kirakodáshoz ideális. Az állványkiszolgáló berendezés konfigurálása hatékony, moduláris elveken nyugszik, míg a rendszerelemei sorozatgyártott, gyárilag előszerelt alkatrészek, így rövid idő alatt üzembe helyezhetők.

Az SSI SCHÄFER szerint azok a vállalatok, amelyek statikus állványrendszerekkel és mobil robotokkal valósítják meg az ismétlődő raktári folyamatok részleges automatizálását, több szempontból is előnyös helyzetben találják magukat. A cég által szállított Plug&Play megoldások

  • lehetővé teszik a raktározási és komissiózási folyamatok egyszerű és költséghatékony automatizálását
  • lerövidítik a komissiózási útvonalakat
  • csökkentik a gyaloglással és árukereséssel töltött „non-produktív” időt
  • minimalizálják a dolgozók fizikai leterheltségét.

Mindezen túl négyszeres termelékenységnövekedést eredményeznek a komissiózás során, úgy, hogy a szállítási pontosság még az év csúcsidőszakaiban is stabilan biztosított. Az automatizálás nem mellékesen kiszámíthatóvá, tervezhetővéteszi a raktári folyamatok költségeit, minimalizálja a meghibásodásból eredő kockázatokat, és jelentős mértékben növeli a rendelkezésre álló hely optimális kihasználtságát. Ha a vállalatok pontosan integrálják meglévő épületeikbe az intralogisztikai rendszereket, akkor a raktározási sűrűség terén akár 80 százalékos növekedés érhető el – mutat rá az SSI SCHÄFER.

SSI SCHÄFER

- Hirdetés -