- Hirdetés -

- Hirdetés -

Íme a világ TOP 10 építőipari gépgyártó vállalata

- Hirdetés -

Az előrejelzések szerint a nehézipar piaca eléri a 231 milliárd dollárt globális szinten, amelyet az építőipar, a bányászat, valamint az olaj- és gázipari gépek iránti növekvő kereslet eredményez. A szegmens tavaly már meghaladta a 200 milliárd dolláros szintet. A Constructionkenya.com cikke alapján összegyűjtöttük a tíz legnagyobb nehézgépgyártót.

Caterpillar Inc.

A Caterpillar Inc. székhelye az USA-ban, Illinoisban található. A világ legnagyobb nehézgépgyártói listájának az élén foglal helyet 16,2%-os piaci részesedéssel.

A Caterpillar a termelés mellett fejleszt, mérnököket képez, forgalmaz és értékesít a nehézgépipari ágazat számos területén. Építőipari, bányászati berendezéseket, ipari gázturbinákat, valamint dízel-elektromos mozdonyokat gyárt.

A termékpalettájukon több mint 300 gép található, köztük kotrógépek, hidraulikus bányászati lapátok, kerekes kotrók és dózerek. A nehézgépeket legfőképpen Amerikában gyártják, de vannak üzemei Kínában, Brazíliában és Oroszországban is.

A vállalat 32,88 milliárd dollár értékű nehézgépet értékesített 2019-ben.

Komatsu

A Komatsu egy japán multinacionális vállalat, amely építőipari és bányászati berendezéseket, valamint segédberendezéseket (kompakt gépeket), ipari és erdészeti gépeket gyárt.

A Komatsu a Caterpillar után a világ második legnagyobb gyártója, amely építőipari és bányászati ​​felszereléseket állít elő, habár Japánban és Kínában a vállalat nagyobb piaci részesedéssel rendelkezik, mint a Caterpillar.

Meglehetősen népszerű a vállalat kotrógépkínálata – a mini kotróktól az erősebb, nagy bányászati ​​kotrógépekig.

A cég gyártóüzemei Japánban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Kínában, Indiában, Svédországban, Oroszországban, Olaszországban, Brazíliában, Indonéziában, Norvégiában, Thaiföldön, Kanadában és Mexikóban találhatók.

A Komatsu 239,9 milliárd dollár értékű nehézgépet értékesített 2019-ben – ezzel 11,5 százalékos részesedéssel bír a világpiacon.

Deere & Company

A Deere & Company egy amerikai multinacionális vállalat, melynek székhelye szintén Illinoisban található. Mezőgazdasági, építőipari, erdészeti és egyéb gépeket gyárt a John Deere márkanév égisze alatt.

Érdekesség, hogy a 182 évvel ezelőtt alapított cég immár 155 éve használja az ismert logót, amely egy aranyszínű ugró szarvast ábrázol zöld háttérrel.

2019-ben a Deere & Company a Fortune 500 America rangsorában a 97. helyen szerepelt. A társaság mintegy 67 000 munkavállalót foglalkoztat, ezeknek a fele az Egyesült Államokban és Kanadában dolgozik.

A társaság 11,22 milliárd dollár értékű nehézgépet értékesített 2019-ben, 5,5 százalékos piaci részesedéssel bír globálisan az építőipari berendezések területén.

XCMG

A Xuzhou Construction Machinery Group (XCMG) egy kínai székhelyű, mélyépítő gépek gyártásával foglalkozó vállalat. Többek között úthengereket, rakodógépeket, szórógépeket, keverőgépeket, darukat, magasított emelvényű tűzoltó járműveket és üzemanyagtartályokat gyárt építőipari gépekhez.

Az XCMG az építőipari gépek legnagyobb szállítója Kínában. A társaság 29 egymást követő évben foglalta el ezt a pozíciót, a világ 50 legfontosabb berendezésgyártója között szerepel a 2020-as rangsorban.

2019-ben a vállalat 11,16 milliárd dollár értékű építőipari berendezést adott el, 5,5% -os részesedéssel rendelkezik a világ nehézgépgyártó piacán.

Forrás: XCMG

Sany Group

A kínai Changshában található Sany Heavy Industry a világ ötödik legnagyobb nehézgépgyártója, és az iparág első kínai szereplője az FT Global 500 és a Forbes Global 2000 rangsorában.

A Sany betonkeverő gépei különösen ismertek és népszerűek, a globális rangsorban az első helyen állnak. Ezenkívül kotrógépek és más nehézgépek szállítója is.

Jelenleg a Sany 25 gyártóbázist működtet világszerte, így például az Egyesült Államokban, Németországban, Indiában és Brazíliában. Kínában a vállalat az alábbi városokban épített ipari parkot: Pekingben, Changshában, Sanghajban, Shenyangban, Kunshanban és Urumchiban.

A Sany termékek értéke és tartóssága világszerte elismerésnek örvend. 2019-ben a társaság 10,95 milliárd dollár értékű építőipari berendezést adott el, ami a teljes globális értékesítés 5,4%-ának felel meg.

Forrás: SANY

Volvo CE

A Volvo Construction Equipment (CE) a svéd autógyártó, a Volvo építőipari ágazata, a világ egyik legnépszerűbb nehézgépipari vállalkozása.

A cég fejleszt, gyárt és értékesít berendezéseket az építőiparhoz kapcsolódó iparágak számára, ideértve a teherautókat, bányászati ​​és építőipari gépeket.

A Volvo CE elsősorban az építőipari berendezések gyártására specializálódott, és termékeket valamint szolgáltatásokat biztosít több mint 140 országban. A kínált gépek között vannak tömörítők, talajtömörítők és rakodók is.

A Volvo CE kínálata igen széles körű, földgyaluk, hidraulikus kotrógépek, talajtömörítők, aszfalttömörítők és csuklós vontatók is szerepelnek benne.

A vállalat gyárt Svédországban, Kínában, Németországban, Skóciában, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Indiában, Oroszországban, Skóciában, Franciaországban és Koreában is.

A Volvo CE 9,38 milliárd dollár értékű nehézgépet értékesített 2019-ben.

Forrás: Volvo CE

Hitachi Construction Machinery

A Hitachi Construction Machinery Company egy japán gépgyártó, amely különféle építőipari és szállítógépek, valamint egyéb gépek és készülékek előállítására, értékesítésére és szervizelésére szakosodott.

A Hitachi (a szó jelentése: napkelte) sokféle építőipari berendezéséről híres, mint például mini és nagy kotrók, lánctalpas daruk, kerekes rakodók, könnyű tömörítőberendezések és dömperek.

A HCM gyárakat üzemeltet Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában és Ázsiában. 2019-ben 8,99 milliárd dollár értékben adott el nehézgépeket, ezzel 4,4%-os piaci részesedést szerzett.

Liebherr Group

A Liebherr Group népszerű nehézgépszállító Európában. A társaság, amelyet 1949-ben alapított Hans Liebherr a németországi Baden-Württembergben, kotrógépek, daruk, kerekes rakodók, teleszkópos rakodók és dózerek széles skáláját állítja elő.

Kiemelt figyelmet érdemel a Liebherr LTM 11200-9.1, amely vitathatatlanul a legerősebb mobil daru, amelyet valaha építettek.

A német cég büszkélkedhet a világ leghosszabb teleszkópos gépével is, amely 100 méterre képes kiterjedni. A berendezést egy dupla fülkés teherautóra állítják, és 1200 tonnát tud megemelni – ez nagyjából 700 autó súlya.

A vállalat – amely továbbra is teljes egészében a Liebherr család tulajdonában van – 8,57 milliárd dollár értékű gépet adott el 2019-ben, ami jelentős csökkenés a 2018. évi 11,6 milliárd dolláros rekordhoz képest.

A Liebherr a világ nehézgéppiacának 4,2%-át birtokolja.

Doosan Infracore

A Doosan Infracore koreai székhelyű multinacionális vállalat, amelynek fő tevékenysége az építőipari nehézgépek gyártása és forgalmazása.

A vállalat világszerte elismerésnek örvend a nagy teljesítményű kotrókkal, csuklós dömperekkel, kompaktrakodókkal és mini kotrógépekkel.

A Doosan 6,69 milliárd dollár értékű berendezést értékesített 2019-ben, ami a globális értékesítés 3,3%-a.

Zoomlion

Új szereplő ezen a listán a kínai multinacionális vállalat, a Zoomlion, amely 2019-ben a 13. helyen tűnt fel. A cég nehézgépek sorozatát gyártja, beleértve kotrógépeket, buldózereket, betonnal kapcsolatos termékeket és fúróberendezéseket.

2008-ban a Zoomlion felvásárolta a CIFA-t, a világ egyik legnagyobb betongépgyártóját, amelyet egy kínai vállalat az eddigi legnagyobb európai akvizíciónak nevezett.

Az 1992-ben alapított társaság 6,27 milliárd dollár értékű nehézgépet értékesített 2019-ben, ami a globális piaci részesedés 3,1%-át tette ki.

Némethi Botond, NEW technology

Akár ez is tetszhet