Környezetbarát gumiabroncsok fejlesztéséről írt alá megállapodást a Hankook Tire és a Kumho

A Hankook Tire & Technology globális vezető gumiabroncsgyártó vállalat és a kőolajtermékek átalakítási és feldolgozási lehetőségeivel foglalkozó Kumho Petrochemical Co., Ltd. (KKPC) környezetbarát gumiabroncsok fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodást írtak alá. A felek a szándéknyilatkozatot Szöulban, a KKPC székhelyen hitelesítették. Az eseményen Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology elnök-vezérigazgatója, valamint Jong-Hoon Baek, a Kumho Petrochemical elnök-vezérigazgatója vettek részt. A két vállalat újrahasznosított anyagokat felhasználó környezetbarát gumiabroncsok fejlesztésén dolgozik majd, amelyek képesek lesznek kiszolgálni a fenntartható nyersanyagok és termékek iránti növekvő keresletet.

A környezetbarát gumiabrocsok fizikai tulajdonságainak és teljesítményének tesztelését, értékelését a Hankook végzi majd, valamint a vállalat biztosítja a gyártáshoz szükséges szintetikus gumit is, amelyet a környezetbarát anyagok nemzetközi tanúsítási rendszer alapján (ISCC) hitelesítettek. A cég a gumiabroncsiparban elsőként kapta meg 2022 áprilisában a környezetbarát gyártási folyamatok, valamint a nyersanyagok beszerzésének fenntartható beszerzéséért járó minősítést (USCC PLUS). A Hankook Tire ezeket a szabványokat a termelésébe is beépítette, mint például a Kinergy 4S 2 és a Kinergy 4S 2 X négyévszakos gumiabroncsok esetében.

Az RSM-technológia (amely az újrahasznosított sztirol-monomerének alkalmazásán alapul) nagy potenciált rejt magában, ezért a KKPC az ezzel az eljárással előállított Eco-SSBR környezetbarát alapanyagot szeretné az elsők között, már 2026-ban kereskedelmi forgalomba hozni. A két vállalat közti megállapodás lehetővé teszi, hogy a Hankook Tire legyen az első a piacon, aki a gyártás megkezdését követően hozzájuthat ehhez az anyaghoz. Az együttműködés emellett lehetővé teszi a cég számára, hogy 2025-re a gyártási folyamatokban 55 százalékban fenntartható anyagokat használhasson fel, ezzel megszilárdítva a Hankook szerepét a gumiipar vezető ESG-menedzsment-gyakorlójaként.

- Hirdetés -

A fenntarthatóbb működés érdekében a Hankook Tire már korábban is tett, a gumiabroncsgyártás teljes folyamatát érintő, az ESG-menedzsmenttel kapcsolatos lépéseket. A gyártás során alkalmazott fenntartható, természetes gumi használatát támogató Globális Platform a Fenntartható Természetes Gumiért (GPSNR)[1] szervezet alapító tagjaként a vállalat azon dolgozik, hogy javítsa a természetes gumit termesztő kistermelők életkörülményeit, hozzájárulva a termelékenység és minőség fejlesztéséhez.

A Hankook Tire közösségi szerepvállalását és az etikus irányítási ESG-menedzsment tevékenységét a világ legrangosabb fenntarthatósági tőzsdeindexe, a Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) már hét egymást követő évben ismerte el.

Hankook Tire 

Akár ez is tetszhet