Novemberben JunctionX hackathon Budapesten

A november 24. és 26. között megrendezésre kerülő 48-órás programozó verseny több ezer eurós összdíjazása mellett közösségépítő ereje miatt vonzza a kreatív IT-fejlesztőket.

Magyarország legnagyobb hibrid programozói versenye a kreativitást, az újító megközelítést és a közös fejlődést állítja a középpontba. A résztvevőket egy támogató közeg fogadja, amelyben a szervezők és a kihívásokat adó vállalati partnerek képviselői egyaránt mentorként segítenek a feladatok megoldása során. A mesterszintű techtudás nem feltétel, a jelentkezőket az eseményt megelőzően egy speciális tréningnap is várja, amely nemcsak a technikai felkészülésben, hanem a csapatépítésben is segítséget nyújt.

Az online és a fizikai térben egy időben zajló verseny offline helyszíne a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

- Hirdetés -

A verseny menete idén sem változott: a 2‒5 fős csapatok a verseny előtt két nappal ismerkedhetnek meg a vállalatok által hozott kihívásokkal, amelyeket a megnyitót követően a partnerek részletesen prezentálnak. A versenyzőknek ezután 48 óra áll rendelkezésükre a megoldásokat meggyőzően prezentáló kétperces videó és a hozzá tartozó forráskód elkészítésére és feltöltésére. A nyertes csapatok egyenként 1500 eurós díjazásban részesülnek. Ezt követően a vállalati partnerek és a csapatok szavazással választják meg a versenygyőztes csapatot, amely 3000 euró pénznyereménnyel térhet haza.

A tavalyi hackathonra rekordszámú, összesen 722 induló regisztrált közel 70 országból, amelyet az idei jelentkezőszám már most felülmúlt.

„Az elmúlt 5 év során a JunctionX Budapest köré egy egymást támogató, nyitott, nemzetközi techközösség szerveződött, amelynek tagjai együtt fejlődhetnek és megoszthatják egymással a legfrissebb szakmai trendeket” – mondja Varga Károly, a szervező CraftHub egyik alapítója és CEO-ja. „A résztvevők a díjazás mellett a szélesebb szakmai közösségnek is bemutatkozhatnak, a legjobb ötleteik megvalósításához pedig akár szponzort is találhatnak” – tette hozzá az ügyvezető.

A helyszíni versenyzésre november 10-ig, az online részvételre november 22-ig jelentkezhetnek az innovatív szemléletű kódolók akár csapatban, akár egyénileg a JunctionX Budapest weboldalán, ingyenesen. Az egyéni versenyzőknek a szervezők segítenek csapatot találni.

JunctionX

- Hirdetés -

- Hirdetés -