Olcsó okosotthon szenzorokat dob piacra az Ikea

A bútorgyártás és -forgalmazás mellett egy sor okosotthon megoldást is fejlesztő áruházlánc három új, megfizethető érzékelőt mutatott be, elsősorban vízszivárgás- és mozgásérzékelésre. A VALLHORN, PARASOLL és BADRING névre hallgató szenzorokat úgy tervezték, hogy a vevők nagyobb kontrollt gyakoroljanak az ingatlanjaikkal kapcsolatos események felett, és lehetővé tegyék számukra, hogy akkor is kapcsolatban maradjanak az otthonukkal, ha éppen úton vannak.

Az intelligens érzékelők segítségével a lakástulajdonosok a világ bármely pontjáról felügyelhetik az otthonukat, hiszen a szenzorok valós idejű értesítéseket küldenek az aktivitásokról és eseményekről, amelyekre távolról is reagálni lehet. Az intelligens érzékelőket úgy tervezték, hogy mindenki számára megfizethetőek és könnyen kezelhetőek legyenek, az elegáns kialakításuk pedig szinte észrevétlenné teszi őket.

A PARASOLL szenzor ablakokra és ajtókra szerelhető, hogy értesítse a felhasználókat, amikor váratlan nyitást-zárást észlel. A VALLHORN vezeték nélküli mozgásérzékelő bel- és kültéren egyaránt alkalmazható, hogy mozgásra világítást kapcsoljon be, akár személyre szabott színekben és intenzitással. A BADRING-et mindeközben kifejezett vízszivárgás-érzékelésre fejlesztették: vizesblokkok vagy más vízfelhasználási területek közelében kell elhelyezni, és szintén mobilértesítéseket küld, vagy beépített riasztót aktivál, hogy minimalizálja a vízszivárgással járó károkat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az érzékelők csatlakoztathatók a szintén az Ikea által forgalmazott DIRIGERA hubhoz, ami más okoseszközöket kezel, és ugyanúgy fényjelzéseket, mobilértesítéseket küld, például a gyártó Home alkalmazásán keresztül. Mindhárom új érzékelőtípus a Zigbee szoftveren nyugszik, és várhatóan 2024 januárjától lesznek elérhetőek az Ikea áruházaiban.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -