Orosz-ukrán front: robot viszi közelebb az ellenséghez a rakétavetőt

Újra frontvonalban az ukrán mérnökök, hiszen sikerült távirányítással működő robot rakétavetőt építeni, ami lehetővé teszi az oroszok ellen harcoló honfitársaiknak, hogy biztos távolból juttassák célba a páncéltörő löveget.

Az új fejlesztésről készült videót a Technology.org vette észre; mint írják, az ukránok találékonysága ismét bizonyított, miután nemrég fegyverré alakított kereskedelmi drónokat is bevetettek az ellenséggel szemben, vagy alkalmassá tették rá korszerűtlen MiG-29-eseiket, hogy azokra felszerelhetők legyenek az amerikaiak modern AGM-88-as rakétái.

- Hirdetés -

Mostantól a vállról indítható páncéltörővel sem feltétlenül kell életveszélyes közelségbe kerülni egy tankhoz vagy más harci járműhöz, hiszen a fegyvert nehéz terepen is közlekedni képes távirányítású robotra szerelték. Az operátor szó szerint árkon-bokron, illetve sziklás-köves-sáros földúton át képes elvezetni a zavarba ejtően gyors járművet, ami ráadásul egy helyben állva képes teljes 360 fokos fordulatot tenni.

A célzást persze a platformra szerelt kamera élő képe teszi lehetővé, és vertikálisan is különböző szögekbe állítható, szóval nem nagyon lehet vele célt téveszteni. Félelmetes fegyver.

Gábor János, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet