Silent Tools™ eszterga-csatlakozóelemek: a következő generációs rezgéscsökkentés

Fokozott teljesítmény és precizitás a belső esztergálási műveletekhez

A Sandvik Coromant, a forgácsolószerszámok specialistája továbbfejlesztette a Silent Tools™ eszterga-csatlakozóelemek csillapítási mechanizmusát az egyenletesebb teljesítmény és a jobb felületi minőség érdekében a nagy kinyúlással végzett belső esztergálási műveleteknél.

A Sandvik Coromant Silent Tools™ befogórendszere közel 50 éves tapasztalattal rendelkezik a rezgések megelőzésében, és hatékonyan csillapítja a rezgéseket a nagy kinyúlással végzett megmunkálásnál.

Az eszterga-csatlakozók választékának (32–100 mm és 1¼–4 col átmérő) 37 tételét továbbfejlesztettük felújított és finomított csillapítómechanizmussal láttuk el.

- Hirdetés -

„A csillapítási mechanizmust jelentősen továbbfejlesztettük a Silent Tools™ eszterga-csatlakozók korábbi generációjához képest”, ismerteti Åke Axner, a Sandvik Coromant gépintegrációs területének termékmenedzsere. „A csillapítótestet korábban kézzel kellett finomhangolni, de most már egy gép automatikusan kalibrálja és szereli össze őket. Ez az automatizálás rendkívül pontos és kiszámítható frekvenciatartományt eredményez, amely tökéletesen illeszkedik minden csatlakozóelem alkalmazásához és tervezett kinyúlásához. Ez azt jelenti, hogy a Silent Tools™ esztergacsatlakozók minden eddiginél hatékonyabban ellensúlyozzák a hosszú kinyúlásoknál fellépő rezgési erőket.”

A fejlesztésnek köszönhetően a Silent Tools™ esztergacsatlakozók jobb konzisztenciát és megmunkálási ismételhetőséget biztosítanak az összes jelenlegi hossz/átmérő aránynál, így a termék megbízhatóbb és nagyobb teljesítményt nyújt.

A beállítások pontosságának és a szerszám optimális állapotának biztosítása érdekében a továbbfejlesztett esztergacsatlakozókat mostantól a digitális szerszámállapot-ellenőrző alkalmazás (Tool Status Checker) is támogatja.

„A Tool Status Checker alkalmazást a Silent Tools™ esztergacsatlakozók zökkenőmentes felügyeletére fejlesztették ki Windows táblagépre vagy számítógépre optimalizálva”, magyarázza Axner. „Az esztergacsatlakozók minden változatával kompatibilis. Egyszerűen csatlakoztassa a csatlakozó fogazott rögzítésű felületére a beépített mágnes segítségével, töltse le a szoftvert és már készen is van.”

A Tool Status Checker középmagasság-beállító funkciójával minden alkalommal garantált a pontos beállítás, a hőmérséklet-ellenőrző funkció pedig biztosítja, hogy a csatlakozó a megadott hőmérséklet-tartományon belül működjön.

Axner kiemel egy további értékes tulajdonságot: „Mostantól már a megmunkálás megkezdése előtt meggyőződhet arról, hogy a csatlakozó működőképes. A Tool Status Checker alkalmazás koppintásos próba funkciójának és a beépített kalapácsnak köszönhetően az aktuális beállítást könnyen összehasonlíthatja egy korábbi beállítással, és a szoftvertől megkaphatja a „működőképes” vagy „nem működőképes” értékelést. Ügyfeleink már régóta várták ezt a funkciót, és most örömmel rendelkezésükre bocsátjuk.”

Sandvik Coromant