TECHference Ipari Konferencia: belátható időn belül a múlté a rövidtávú profitmaximalizálás?

Jelentkezz most a TECHfererce Ipari Konferenciára!

A 2022-es TECHference Ipari konferencia és kiállításon közreműködő Com-Forth Kft. ügyvezető igazgatóját előadását követően kérdeztük többek között az ipar 4.0 és az ipar 5.0 stratégiákról, amelyekről a hallgatóság is tájékozódhatott. Bóna Péter kifejtette: a koncepció túlmutat a kényszeres technológiai fejlesztések alkalmazásán, a távlati jövő tekintetében pedig kiemelte, hogy a fenntarthatóság várhatóan mindent megelőző prioritássá emelkedik.

„Az 1988-ban alapított Com-Forth Kft. egy magyar családi vállalkozás, amely innovatív ipari informatikai megoldásaival mára több száz gyártócégnek és más vállalatnak segített hatékonyabbá tenni a termelését, a berendezései közötti kommunikációt, támogatva ezzel a gyártási folyamatok ipar 4.0-ra való terelését” – áll a tevékenységi körében mérnöki munkát, műszaki tanácsadást, számítógépes programozást és szoftverkiadást is jegyző kft. online bemutatkozójában.

 „Nem minden problémára a technológia területén kell keresni a választ, ez a szemlélet azonban érdekkülönbséget teremt a technológiák gyártóival”, nyilatkozta portálunknak Bóna Péter a tavalyi konferencia alkalmával. „Változik a világ. Eddig a hatékonyságra történő optimalizációról szólt minden, ennek jegyében zajlottak fejlesztések. Aztán többek között a pandémia vagy a háborús helyzet kialakított egy új trendet, amiben már nemcsak a hatékonyságra, hanem a biztonságra is optimalizálnak”, folytatta a Com-Forth első embere. „Mi is kerestünk olyan disztribútorokat, akik EU-n belül szállítanak, ha Tajvanról valamilyen oknál fogva nehézség adódna a beszállítással. Érdekes kérdéskör, hogy mikor fogunk a fenntarthatóságra optimalizálni. Úgy gondolom, hogy amikor már annyira fáj az emberiségnek a Föld tönkretétele, hogy kialakul majd egy kritikus tömeg, amely a rövidtávú profitmaximalizálás helyett a fenntarthatóság felé fordul”, tekintett a jövőbe Bóna Péter.

- Hirdetés -

Hasonló izgalmas, szakmai előadásokban az idei TECHference-en sem akad hiány, ami november 23-24-én lesz az inárcsi Flow Hotel****-ben. Jegyek Early Bird kedvezménnyel október 31-ig elérhetők. Kövesd a konferencia híreit és folyamatosan bővülő programját a TECHference.hu-n, illetve a rendezvény LinkedIn oldalán!

Regisztráció