Több tízezer önvezető futárautó gyártásába kezd a Nuro

A cég Nevada déli részén húz fel vadonatúj üzemet az elszabadult igények kielégítése végett. Az ambiciózus cél érdekében mintegy 40 millió dolláros befektetést hajtanak végre, és 250 munkahelyet teremtenek. Utóbbinak Steve Sisolak kormányzó örül a legjobban, de még a foglalkoztatás lehetőségénél is fontosabbnak tartja, hogy a Nuro magas színvonalú létesítménye stabil, hosszútávú és minőségi karrierlehetőségeket tartogat a régió számára.

A gyárban a BYD Auto elektromos platformjának járműveit alakítják át – a Nuro nyilatkozata szerint több tízezres nagyságrendben. A végül teljesen zéró emissziós, önvezető járműveket a vállalat egy az egyben Amerikában fejleszti, készíti és üzemelteti a digitális infrastruktúrát. Egy bő 74 hektáros területet szintén átvesznek a Las Vegas Motor Speedwaytől, hogy zárt tesztpályát építsenek az autók továbbfejlesztéséhez és közúti engedélyeztetéséhez.

A Nuro már most leszerződött a Domino’s Pizzával, a Kroger kiskereskedelmi üzlethálózattal és a FedEx-szel, hogy nagy mennyiségben szállítson számukra megbízható, validált önvezető autókat. Nevada szintén boldog: a számítások szerint a cég 2,2 milliárd dolláros gazdasági forgalomnövekedéssel és 25 millió dolláros adóbevétellel támogatja az államot a következő tíz év során.

Gábor János, Okosipar.hu
(Forrás: The Engineer)

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#