Új e-mobilizációs központot nyit a GKN

A multinacionális autó- és repülőgépipari alkatrészgyártó az eDrive rendszerek következő generációját szeretné kifejleszteni, a jövő elektromos járműveihez. A célhoz vezető utat kiemelkedően eredményes intézmények szegélyezik – következtet a The Engineer beszámolója, amely szerint a cég a Nottinghami és a Newcastle-i Egyetemmel karöltve szeretné kitolni a technológia határait.

A GKN 3,5 millió fontot (kb. másfél milliárd forintot) szánt egy olyan kutatóközpont létrehozására, ahova virtuálisan is beengedik a tudósokat, így lényegében egy nagy kollektívát alkothatnak a vállalat mérnökeivel.

„Az együttműködésünk fejlett elektromos meghajtórendszerek innovációját fogja eredményezni, és büszke vagyok rá, hogy  ebben a Nottinghami és a Newcastle-i Egyetem lesz a partnerünk, hiszen világvezető kutatói az autózás elektrifikációjának”, méltatta az iskolákat Gordon Day. A GKN ügyvezető igazgatója hozzáfűzte: a program tehetséges kutatók kineveléséről is szól. Ha sikerül, akkor „az Egyesült Királyság a globális gépkocsigyártás élvonalába emelkedhet”.

Az alkatrészgyártó tudja, hogy kell helyezkedni: a két szóban forgó egyetem tagja Nagy-Britannia „Fejlett Meghajtás Központ” névre hallgató – 33 millió fontos állami támogatással indított – projektjének, amiben akadémikusok, illetve technológiai és üzleti szférából érkező szaktekintélyek működnek együtt. A tapasztalatok megosztásával azt szeretnék elérni, hogy a szigetország legkésőbb 2050-re klímasemlegessé váljon.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#