Új gripper a tárgyak széles körének kezelésére

A 150mm-es átfogással rendelkező OnRobot 3FG15 háromujjas gripper egy valóban egyedülálló megoldás, amely erőteljes alternatívát jelent a jelenleg piacon elérhető testesebb és kevésbé rugalmas háromujjas gripperekkel szemben. Az új   gripper kiválóan teljesít nagy teherbírást igénylő gépkiszolgáló alkalmazások során, melyek nagyfokú pontosságot és rugalmas kezelést követelnek meg.

Odense, Dánia, 2020. február 27.: Az együttműködő alkalmazásokhoz való teljes körű plug-and-produce robotikai eszközök gyártója, az OnRobot újabb előrelépést tett az innováció terén és piacra dobta a kompakt, nagy átfogású 3FG15 háromujjas grippert. A 3FG15 könnyen programozhatóvá és egyszerűen telepíthetővé teszi a korábban nehezen automatizálható, hengeres tárgyak pontos mozgatását megkövetelő alkalmazásokat, mely során nagyfokú rugalmassággal szolgál a munkadarabok méretét illetően.

Az új 3FG15 háromujjas gripperünket mintegy válaszként fejlesztettük ki a jelenleg elérhető, nagyobb és kevésbé rugalmas pneumatikus háromujjas gripperekre.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „Az RG2 és RG6 sorozatokkal már jó ideje meghatározó szerepet töltünk be az elektromos párhuzamos gripperek piacán, és már alig várjuk, hogy új piaci szegmensek és alkalmazások is megismerjék az új háromujjas grippert, mely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsabban hozhasson létre rendkívül nagy pontossággal és rögzített pozíciókkal járó alkalmazásokat.”

- Hirdetés -

A 3FG15 gripper maximális átfogása 150 mm, melynek köszönhetően számos feladatot el tud látni. Az innovatív háromujjas kialakítás, valamint a 15 kg-os terhelhetőség erős és stabil, formán vagy súrlódáson keresztül történő fogást egyaránt lehetővé tesz, így nagyobb rugalmassággal látja el az adott folyamatot.

Ideális a CNC gépek kiszolgálásához

A gripper, melyet kimondottan a gépkiszolgáló alkalmazásokhoz terveztek, automatikusan központosítja a munkadarabokat, így erős és stabil fogás, valamint pontos gépbe helyezés jön létre. 20-tól 250 N-ig terjedő fogóerejével a 3FG15 maga mögé utasítja a jóval kevésbé rugalmas ujjas fogókat.

A gripper a csomagoló és raklapozó alkalmazások esetén is ideális megoldást nyújt, mindeközben pedig zökkenőmentes kompatibilitást biztosít a vezető márkák együttműködő vagy könnyű ipari robotkarjaival az OnRobot díjnyertes egyrendszeres megoldásának köszönhetően. Ez a platform egy egyesített mechanikus és elektromos interfészt hoz létre a robotkarok és bármilyen OnRobot EoAT között.

A 3FG15 funkciói:

  • Precíz és stabil fogás automatikus központosítással
  • Nagy, 150mm-es átfogás a 20-tól 150 mm-ig terjedő nagyságú munkadarabokhoz
  • Formán és súrlódáson keresztül történő fogás
  • 15 kg-os terhelhetőség
  • Súly: 1,15 kg, fogóerő: 20-250 N
  • Gyors, rugalmas telepítés

OnRobot