Új naperőművet épített az MVM Csoport Kecskeméten

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. egy új, 23,8 MWp beépített teljesítményű naperőművet épített európai uniós támogatással.

A 9,748 milliárd Ft-os beruházást 41%-ban támogatásból, 59%-ban saját forrásból finanszírozta az MVM Csoport.

Az MVM Csoport középtávú stratégiájában kiemelten kezeli a megújuló energiaforrások hazai hasznosítását, ezért a megújuló energiatermeléssel foglalkozó leányvállalata, az MVM Zöld
Generáció Kft. a KEHOP-5.1.1-17-2023-00013 azonosító számú projekt keretében egy 23,8 MWp beépített teljesítményű napelemes erőművet épített Kecskeméten, Borbás városrész közelében, mellyel hozzájárul Magyarország klímapolitikai célkitűzéseinek eléréséhez.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A beruházás tervezett összköltsége 9,748 milliárd Ft, melyhez 4,025 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Európai Unió a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

A napelemes rendszer évi átlagban mintegy 99 687 GJ villamos energiát tud megtermelni, ami több mint 12 000 háztartás éves villamosenergia-szükségeltét fedezheti amellett, hogy éves szinten mintegy 27 000 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid kibocsátása.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a https://zoldgeneracio.mvm.hu/ oldalon olvashatnak.

 MVM Csoport

- Hirdetés -