Újabb női felsővezető az Audinál, Renate Vachenauer lesz az AUDI AG igazgatótanácsának beszerzésért felelős tagja

Az AUDI AG felügyelőbizottsága február 24-én döntött az igazgatótanács a beszerzés területéért felelős tagjának személyéről, így 2023. április 1-től Renate Vachenauer veszi át e pozíciót. Az eddigi igazgatósági tag, Dirk Grosse-Loheide, 2023. január 1. óta a Volkswagen márka igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagja, egyben a vállalatcsoport bővített igazgatótanácsában vezeti a konszernszintű beszerzést. Az Audinál betöltött pozícióját április 1-jével adja át Renate Vachenauernek, aki 2021 április óta az AUDI AG beltér- és interakció/adatkezelés-fejlesztési részlegének vezetője. Ezzel tovább bővült az AUDI AG-nál a női vezetők sora.

Renate Vachenauer villamosmérnöki doktorátussal rendelkezik. 1999 és 2020 között Németországban és külföldön különböző pozíciókat töltött be a BMW Group kollektívájában, ahol osztályvezetőként többek között az aktív vezetéstámogató rendszerek, valamint az elektromos hajtásrendszerek szabályzóegységeinek szakterületeiért felelt. Ezt követően a sebességváltó-/hajtásrendszer-fejlesztés főosztályvezetőjeként dolgozott, majd a navigáció, a mobilitási szolgáltatások, az elektromos mobilitás és a térképalapú képességfunkciók My Journey üzletágát vette át. 2021 áprilisban érkezett az AUDI AG csapatába, ahol a beltér- és interakció/adatkezelés-fejlesztés vezetője, 2023. április 1-jétől pedig az igazgatótanács tagjaként az AUDI AG beszerzési részlegét irányítja.

Manfred Döss, az AUDI AG felügyelőbizottságának elnöke: „Nagy örömmel tölt el, hogy Renate Vachenauer személyében az elektromobilitás és a digitalizáció neves szakértője veszi át a „négy karika” beszerzési részlegének vezetését. A digitális ökoszisztémák terén szerzett tapasztalatai révén ideális adottságokkal rendelkezik napjaink kihívásainak kezeléséhez, sikerrel segítve elő a szoftveralapú mobilitási szolgáltatóvá zajló átalakulásunkat. A felügyelőbizottság nevében köszönetet szeretnék mondani Dirk Grosse-Loheidének, aki az elmúlt évek során az ellátási láncolatban kialakult kedvezőtlen körülmények ellenére is kiválóan irányította e részleget.”

- Hirdetés -

Markus Duesmann, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke: „Különösen a beszerzés területén mutatkozott meg az elmúlt három év során, milyen fontos a hatékony vezetés, hogy a nagy változások idején is a lehető legjobban megóvhassuk üzletmenetünket. Hálás vagyok Dirk Grosse-Loheidének kiemelkedő munkájáért és további sok sikert kívánok neki konszernszintű feladatához. Ugyanakkor nagy örömmel üdvözlöm az igazgatótanácsban Renate Vachenauert, aki a digitalizáció és az elektromos mobilitás területein szerzett komoly szaktudással érkezik, ami meghatározó jelentőségű az elkövetkező évek sikerei szempontjából.”

Egyre több a női vezető az Audinál

Renate Vachenauer érkezésével már két női tagja lesz az AUDI AG hét fős boardjának. Az első női Audi felsővezető, Hildegard Wortmann 2019 óta felel az igazgatótanácsban a marketing és az értékesítési területekért. Hazánkban pedig első női Audi vezetőként 2021 óta Zakariás Fruzsina tölti be az Audi márkaigazgatói pozícióját.

Audi Hungaria

- Hirdetés -