- Hirdetés -

- Hirdetés -

1,5 tonna teherbírás egy kis robottól (VIDEÓ)

Az iparágban vezető szerepet betöltő HD-1500 modell kibővíti az automata anyagszállítás lehetőségeit

Az OMRON bejelentette, hogy piacra dobja a HD-1500 típust, a vállalat mobilrobot termékcsaládjának legerősebb és legújabb tagját. Az új HD-1500 1500 kg-os teherbíró képességgel rendelkezik. Ideális megoldást jelent a mai gyárak számára, ahol az automata anyagkezelési megoldásoknak a nagyobb igénybevételt jelentő ipari automatizálási feladatok kezelése mellett a Covid-19 járvány miatti távolságtartási követelményeknek is meg kell felelniük.

A HD-1500 modell 1500 kg-os teherbírása lehetővé teszi az autóiparra jellemző nagy méretű alkatrészek, például alvázak vagy terjedelmes raklapméretű rakományok szállítását, amelyek mozgatását korábban targoncával végezték. A HD-1500 piacra dobásának köszönhetően az OMRON mobilrobot-kínálatába tartozó robotokkal, köztük az LD-60/90 és LD-250 modellekkel, a termékek széles választéka szállítható – a még gyártás alatt álló termékektől a végtermékekig és a nagy tömegű anyagokig.

A gyárak hatékony anyagkezelésének biztosítása érdekében az OMRON iparágelső Flottamenedzsere egyetlen rendszeren keresztül akár 100 különböző méretű, konfigurációjú és teherbírású robotot képes vezérelni, így alkalmas az összetett anyagszállítás és a logisztika automatizálására. A robotok automatikusan kiszámítják a legjobb útvonalat, miközben biztonságosan együttműködnek az emberekkel, kikerülik az akadályokat, ehhez pedig sem mágnes csíkokra, sem pedig egyéb kötött pályás rendszere nincs szükség. A HD-1500 akkumulátorának töltéséhez mindössze 36 percre van szükség, ezzel pedig maximális terhelés mellett képes egy egész műszakon át üzemelni, csökkentve az állásidőt.

„A helyszíni logisztika, a termékek és anyagok üzemen és raktáron belüli mozgatása számos vállalat számára valódi hátráltató tényezővé vált a feladat gyakorisága és egyhangúsága miatt, mindezt pedig a távolságtartásra vonatkozó előírások betartása is tetézi. A dinamikus gyártási környezetek gyorsaságot és rugalmasságot követelnek meg. Az OMRON HD-1500 típusú mobilrobotjai segíthetnek a vállalatoknak megoldani ezt a problémát, mivel napi 24 órában képesek fáradhatatlanul, pontosan és biztonságosan dolgozni ugyanabban a környezetben, mint az emberek” – mondta Tom Mathias, az OMRON Robotics and Safety Technologies, Inc elnök-vezérigazgatója.

Omron Magyarország / NEW technology

Akár ez is tetszhet