- Hirdetés -

- Hirdetés -

50 nap alatt 880 kilométert tettek meg a Déli sark idáig felfedezetlen szakaszán

- Hirdetés -

Egy nem mindennapi expedíció felszerelésének szállítását szervezte meg nemrégiben a cargo-partner. A nemzetközi síexpedíció során négy kutató egy teljesen új, korábban kiépítetlen útvonalon jutott el Földünk legdélibb pontjára. Tudjon meg többet az expedíció részleteiről, a csapatról, a „Szív békéjéről” és a 100 kilogrammos terepcsomagokról – amiket természetesen egyenként vittek magukkal segítség nélkül a felfedezők!

Alexandra Gurjeva, Stefan Prucker, Jens Neumann és vezetőjük, Eric Philips a Weddell-tengertől délre fekvő Filchner-Ronne jégtakarón indult útnak, hogy a Déli sark egy újabb szakaszát fedezze fel.

880 kilométer 50 nap alatt

Az expedíciót „ember hajtotta” szánnal és gyalog tették meg – méghozzá mindenféle támogatás nélkül: a négy felfedező előre kialakított táborok és kiegészítő ellátmány nélkül haladt az ismeretlen útszakaszokon. A felfedezés közben, több kihívással is szembe kellett nézniük: a kutatók személyenként 100 kilogrammos szánnal haladtak, ami igencsak megterhelő az emberi szervezet számára. Végül 50 nap elteltével, és 880 kilométer megtétele után végre elérték a Föld legdélibb pontját.

Mély benyomást tettek rájuk a környezet és a kaland során szerzett lenyűgöző élmények, ezért úgy döntöttek, hogy az új útvonalat „A szív békéje” névre keresztelik. Földrajzi okokbók azonban a hivatalos elnevezés „Filchner Ice Shelf Support Force Glacier-South Pole” lesz, de a névválasztástól függetlenül egy dolog biztos: ha motivált emberek egy csoportja összefog, jól felkészül és egy csapatként dolgozik, akkor bármilyen távoli célt elérnek. Még akkor is, ha az a pont a bolygó legdélebbi pontja…

A cargo-partner számára külön megtiszteltetés volt, hogy egy ilyen izgalmas küldetéshez szükséges felszerelés szállításával támogathatta az expedíciót. A szállítmányozó cég zászlaja, amit kifeszítettek a Déli sarkon, most a cégközpont előterében lóg. Emlékeztetőül mindenkinek, hogy nem létezik lehetetlen, főleg akkor nem, ha „kiválóság iránti szenvedéllyel” élünk – amely a cargo-partner egyik mottója is.

Büszkék lehetünk minden kalandorra, aki a világ másik felén dacol önmagával és a rendkívüli hideggel, hogy egy teljesen új útvonalat térképezzen fel.

cargo-partner

Akár ez is tetszhet