A cargo-partner elkötelezett az ENSZ Globális Megállapodásának alapelvei iránt

A nemzetközi szállítmányozó csatlakozott az ENSZ azon kezdeményezéséhez, amely világszerte támogatja a vállalatok fenntartható és társadalmilag felelős magatartásának gyakorlását.

A cargo-partner 40. évfordulójának évében a nemzetközi szállítmányozó hivatalosan is csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához (rövidítve: UNGC), ami a világ legnagyobb vállalati fenntarthatósági kezdeményezése. „Az elmúlt 40 évünk nem csak a vállalat növekedéséről, hanem a környezeti és társadalmi felelősségvállalás iránti tartós elkötelezettségünkről is szólt” – mondta Stefan Krauter, a cargo-partner alapítója. „Az ENSZ Globális Megállapodásához való csatlakozással megerősítjük elkötelezettségünket a logisztikai ágazat fenntarthatóvá tételében, a felelős üzleti gyakorlatok kialakításában és a globálisan fenntartható jövőhöz való hozzájárulásban.”

Az „UNGC” egy önkéntes kezdeményezés, amely arra ösztönzi a vállalatokat, hogy stratégiáikat és működésüket az emberi jogi, a munkaügyi, a környezetvédelmi és a korrupció-ellenességi egyetemes elvekre alapozzák, és hogy intézkedéseikkel elősegítsék a társadalmi célok megvalósulását. A kezdeményezés hivatalosan 2000-ben indult, és jelenleg több mint 170 országból 13 000 vállalat csatlakozott. A résztvevők rendszeres jelentéseket tesznek, ami ösztönzőül hat az innovatív megoldásaik kialakítására.

- Hirdetés -

A fenntarthatóság elsődlegessé tétele

A cargo-partner élen jár a környezetbarát megoldások alkalmazásában, és nagyra törő károsanyag-kibocsátási célokat tűzött ki szénlábnyomának minimalizálása érdekében. A cargo-partner 2018-ban megnyitott fából készült „iLogistics központja” a bécsi repülőtér közelében jó példának szolgál a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségében. A vállalat világszerte egyre több fotovoltaikus berendezést üzemeltet telephelyein, ezzel hozzájárulva tevékenységük megújuló energiaforrások hasznosítására irányuló erőfeszítéseihez. A cargo-partner emellett aktívan támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag felhasználásával működtetett légi járművek, az elektromos teherautók és a fenntartható fuvarozásra és logisztikai technológiákra való áttérés elősegítését célzó projektek fejlesztését világszerte.

A cargo-partner létesítményei számos országban rendelkeznek az ISO 14001 tanúsítvánnyal, ami a cég környezetirányításának magas színvonalát tükrözi. Továbbá szigorú minőségbiztosítási folyamatainak köszönhetően a cargo-partner csak olyan fuvarozókkal dolgozik együtt, akik megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi szabványoknak. Ezenkívül a cég aktívan segíti ügyfeleit a szénlábnyomuk monitorozásában és csökkentésében, támogatva őket fenntarthatósági céljaik elérésében.

„A globális éghajlati válság korunk egyik legfontosabb kihívása, és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk továbbra is töretlen. Folytatjuk környezeti hatásaink minimalizálását, és támogatjuk működésük fenntarthatóbbá tételét. Együtt építünk jobb világot a jelenlegi és a jövőbeli generációk számára” – tette hozzá Stefan Krauter.

cargo-partner