A cargo-partner stratégiai megközelítései és beruházásai

Délkelet-Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatójaként a cargo-partner komoly stratégiai hangsúlyt fektet a régióra. Az elmúlt hónapokban a vállalat korszerűsítette horvátországi, szlovéniai és törökországi raktárlétesítményeit.

Zágrábi bővülés: 12 900 m²-ről 17 500 m²-re

2023 augusztusának végén a gyorsan növekvő vevői igényekre reagálva a cargo-partner 4600 m²-rel bővítette zágrábi raktárát, ezzel kapacitása a korábbi 12 900 m² összesen 17 500 m²-re nőtt. A modern létesítménynek most 20 000 raklaphelye és 900 m²-es galériája van, hogy értéknövelő megoldások széles körét nyújthassa ügyfeleinek. A rövid- és hosszú távú tárolás mellett a zágrábi raktár csomagküldési szolgáltatást is kínál, valamint vámraktározást és vámügynöki szolgáltatásokat is végez. A bővítés után a raktárnak 28 dokkoló és három, túlméretes szállítmányok fogadására alkalmas kapuja is van.

- Hirdetés -

„A cargo-partner 40. évfordulóját ünnepelve, el kell ismernünk, hogy Délkelet-Európának nagy szerepe van vállalatunk hosszú távú sikerében. A zágrábi bővítés is mutatja, hogy milyen utat jártunk és járunk be a régióbeli ügyfeleinkkel és partnereinkkel.” – mondta Stefan Krauter, a cargo-partner alapítója.

Zoran Starcevic, a cargo-partner horvátországi ügyvezetője elmondta, hogy a nagyobb zágrábi raktárkapacitásnak köszönhetően az élelmiszerektől kezdve a gyógyszereken át különféle termékek tárolására is van megoldásuk. A bővítés nemcsak megszilárdította a cargo-partner piaci pozícióját, de érzékelteti is ügyfeleikkel, hogy azonnal reagálni tudnak a piaci változásokra és a vevői igényekre.

Otto Zsivkovits, a Délkelet-Európáért felelős regionális igazgató szerint: „Zágrábi bővítésünk része a délkelet-európai jelenlétünk erősítésére irányuló stratégiai tervünknek, hiszen Zágráb a Kelet- és Nyugat-Európát összekötő kapu. Hálózatunk további bővítésével egyre jobban ki tudjuk használni a horvátországi, szlovéniai, törökországi, bulgáriai, szerbiai, valamint bosznia-hercegovinai logisztikai központjaink együttműködésében rejlő előnyöket.”

Energia a tetőről Ljubljanában

Augusztus elején a cargo-partner 1 192 paneles fotovoltaikus rendszert telepített a ljubljanai „iLogistics” központ tetejére. A rendszer várhatóan évente 575 MWh energiát termel majd, ami a cargo-partner szlovéniai energiafogyasztásának 34%-át fedezi. Ezen túlmenően a naperőmű évente 146 tonna CO₂-kibocsátást vált ki, ami 6 698 fa ültetésével egyenértékű. A ljubljanai „iLogistics” központot 2019-ben adták át, és 2022-ben bővítették.

Erős raktárhálózat Délkelet-Európában

A közelmúltbeli bővítések mellett a cargo-partnernek hosszú ideje szilárd raktárhálózata van Délkelet-Európában. Bulgáriában a logisztikai szolgáltató szófiai raktára 16 700 m²-en 22 000 raklaphellyel áll ügyfelei rendelkezésre, Szerbiában a belgrádi repülőtér közelében kínál 8 000 m² raktárhelyet, míg Bosznia-Hercegovinában 1 000 m²-es raktárat üzemeltet, amelyhez a vállalat nemrégiben egy 300 m²-es különálló területet is hozzáadott ideiglenes vámraktározás céljára.

cargo-partner