A tömegközlekedés zöldítésével ünnepli új depóját az új-zélandi Kinetic

Az új-zélandi Nyugat-Aucklandben avatta fel legújabb elektromos buszdepóját a Kinetic, ráerősítve ezzel a szigetország legnagyobb elektromos buszüzemeltetőjeként kivívott vezető pozíciójára. A Kinetic flottáját 200 zéró-kibocsátású jármű alkotja, amelyek nyolc depóban állomásoznak Aucklandban, Christchurch-ben és Wellingtonban – olvasható az intelligenttransport.com portálon.

A Kinetic az új létesítmény megnyitásának örömére 43 új, zéró-kibocsátású busszal bővítette Auckland tömegközlekedési hálózatát, a helyi Auckland Transport (AT) közreműködésével. Ez azért is fontos mozzanat, mert emlékeztet a Kinetic és az AT közösen kitűzött céljára, ami nem más, mint a város közösségi buszhálózatának gyors dekarbonizálása.

Calum Haslop, a Kinetic új-zélandi vezetője azt mondta, „Auckland olyan utat jár be, amely követendő a progresszív városok számára. Párhuzamosan törekszünk a közlekedési technológiák leggyorsabb adaptálására, és javítjuk buszaink erőforrás-hatékonyságát. Ez az új technológia képes kezelni, hogy mikor és mennyit töltsenek a buszok – ami rendkívül hasznos a hálózat terheléskezelését és természetesen az alacsony energiaárak kihasználását tekintve”.

- Hirdetés -

„Ez összhangban van az új-zélandi városi buszok teljes dekarbonizálását célzó 2035-ös kormányzati törekvéssel. Izgalmas volt végigkísérni az elektromos buszokra történő átállást, és tudjuk, hogy az utasok szeretik a tisztább, csendesebb járműveket. Az Auckland Transport nemcsak hatékony, de fenntartható közlekedési hálózatot épít, amelynek köszönhetően Auckland városa és térsége valóban élhetőbbé válik”, nyilatkozta Stacey van der Putten, az AT tömegközlekedési vezérigazgatója.

Vörös István, Okosipar.hu