A világon az első digitális nyomásmérő IO-Linkkel, amely akár akkumulátorról is működtethető

A Kobold Messring GmbH bejelentette a legújabb digitális nyomásmérőjét; az IO-Linkkel szerelt MAN-SC és a MAN-LC modelleket, melyben az SC akkumulátoros, míg az LC 24V-os változatot jelöl.

Megjelenésükben az eszközök nagyon hasonlóak, és több érintőpanellel kezelhető kijelző funkció is azonos. Mindemellett a felhasználástól függően minden egyes mérőeszköz eltérhet egymástól. Például az akkumulátoros változat digitális nyomásmérő nevet kapott, míg a 24V-os változat digitális nyomás távadóként szerepel. Az innovatív funkciókat figyelembe véve ezek az elnevezések egyszerűsítettek, de útmutatónak megfelelőek az alapvető felhasználási területek meghatározásában.

A Kobold korábbi digitális nyomásmérője, a MAN-SD, 23 éve van gyártásban, bizonyítva, hogy milyen időtálló és népszerű ez a műszer. Ezt a strapabíróságot és megbízhatóságot, valamint a vevők kívánságait figyelembe véve fejlesztette ki a Kobold új, kiváló minőségű termékét a MAN-SC/LC-t, amely minden tradicionális értelemben vett felhasználói igényt kielégít, és új ipari szektorokat is megcéloz.

- Hirdetés -

Kulcsfontosságú szempont volt a tervezési projektben, hogy a termék ára ne haladja meg elődjéét. A Kobold fejlesztőmérnökeinek nem volt egyszerű feladat ennek az elérése egy innovatív elektronikus eszköznél, amit ráadásul Németországban gyártanak. De az ár maradt a régi, és úgy gondoljuk, hogy a mostani világpiacon az árhoz mérten figyelemreméltó értéket tudunk ajánlani.

Mi is az újdonság?

Az új alfanumerikus LC kijelző lenyűgöző a 16 mm-es, 14 szegmenses, 5 digites karaktereivel.
A kijelző modul 90°-os lépcsőkben elforgatható, így tökéletes az olvashatósága oldalról, vagy akár fordított beszerelés esetén is.

A MAN-SC/-LC kijelzője 90°-os lépcsőben elforgatható, a csatlakozó pedig az ellenanya meglazítása után tengelyirányban 180°-ig balra vagy jobbra elforgatható. (© KOBOLD Messring GmbH)

A tökéletes pozícionálás érdekében a mérőfej helyzete a beszerelés után is beállítható.

A beállításokat most már érintőpanelen végezhetjük.

A mértékegységek nagy választéka érhető el a programozási menüből, például kPa, MPa, bar, mbar, psi, kN, N, torr, inWC, mmWC, inHg, USR (vagy akár a felhasználó által definiált mértékegység), több lehetőséget kínálva, mint bármely hasonló mérőeszköz.

A csúcsérték memória, jelszavas védelem, valamint a gyári beállításokra visszaállítás funkciók is rendelkezésre állnak.

A 9 V-os lítium akkumulátor élettartama most 22 500 órára (2,5 év) nőtt.

A nullázás (tára) funkció mostantól könnyebben elérhető a menüből, amely ideális kalibráláshoz.
Közkívánatra immár -opcionálisan- gumi védőtok is kapható, amely ideális a tesztmérnökök és a veszélyeztetett területei számára.

A mérési tartományok most rendkívül széles -1… 0 …+1600 bar tartományban állnak rendelkezésre.

Az elérhető csatlakozó típusok választéka is jelentősen megnövekedett és mostantól metrikus menettel is kaphatók. Ezenkívül a Kobold az opciók listájához adta a membrános, illetve higiéniai csatlakozásokat is.

Egy másik egyedi funkció, amely csak a Kobold termékeknél érhető el, az Erő Érték (Force Value) kiszámítása, amely a programozási menüben található. Ezt a mért nyomásértékből és egy programozható referenciaterületből számítják ki. Számos ipari körű alkalmazás részesülhet hasznosan ebből a funkcióból, de a leggyakoribb kérés az építési vizsgálati és biztonsági szektorból érkezett, hogy a digitális nyomásmérőt a vizsgálóberendezés részét képezzék, például falazatba és betonba illesztett horgonyok és kötőelemek vizsgálata a DIN EN 1090 szabvány szerinti megfelelőségértékelés és tanúsítás érdekében.

Miért is gyártsunk digitális nyomásmérőt beépített távadóval?

A MAN-LC sokkal többet nyújt, mint a hagyományos, hordós stílusú digitális nyomástávadó. Ilyen például a Kobold népszerű műszere a PSD, amely követte a kompakt digitális műszerek ipari tervezési trendjét. A MAN-LC legelőnyösebb tulajdonságai a nagyméretű digitális kijelző tisztasága és a műszer több programozható funkciója.

Számos frontmembrán beépítése lehetséges, pl. MAN-LC DRM-189 (balra) vagy MAN-SC DRM-630 (jobbra).(© KOBOLD Messring GmbH)
Mi is az újdonság?

Az új MAN-LC modell IO-Link funkcióval érkezik, ez az egyetlen digitális nyomásmérő, amely rendelkezik ezzel a funkcióval.

Az elemekkel működő MAN-SC modell számos jellemzője általános, azonban a MAN-LC 24V tápellátású, ezért további funkciókkal is rendelkezik. Ezeket az LC-kijelző megtekintésekor vehetjük észre, például a háttérvilágítással rendelkező új, nagyméretű kijelző, amely olyan tisztaságot nyújt, amit a hagyományos digitális hordós távadók nem tudnak biztosítani.

Kulcsfontosságú jellemző a két konfigurálható kimenet, amely mindig részét képezi a szabványos műszernek, és amelyet az ügyfél könnyen és tetszés szerint programozhat. Az analóg, a frekvencia, valamint a riasztó kimenet alapfelszereltség, és opcionálisan csatlakoztatható egy relé modul két potenciálmentes SPDT érintkezővel, ami gyárilag, vagy utólag felszerelve is kapható. Ez lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy kiválasszon egy nagyon erős nyomásmérő specifikációt. E jellemzők mellett a különböző karimás és membrántömítéses folyamatcsatlakozók számos ipari területre kiterjesztik az alkalmazási lehetőséget.

A Kobold úgy véli, hogy megfeleltek ügyfeleik legkeresettebb technikai kívánságainak, és ezzel osztályuk vezető digitális nyomásmérőjét/távadóját készítették el, az ipar 4.0 jövőbeni követelményeinek megfelelően. A Kobold nemzetközi értékesítési irodái és forgalmazói, örömmel nyújtanak támogatást.

A termék adatlapja és a nemzeti elérhetőségek: – www.kobold.com

Akár ez is tetszhet