Abonyban fejleszt a Xylem

Tovább bővíti magyarországi gyártókapacitását a Xylem, a világ egyik vezető víztechnológiai vállalata Abonyban hoz létre új telephelyet, a fejlesztés eredményeként 80 embert vesznek fel – közölte a Water Systems Kft. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a mintegy egymilliárd forintos beruházást teljes egészében saját forrásból valósítja meg a vállalat, az új üzemben többek között az autóipar, az élelmiszeripar, a hajózás számára készítenek majd különböző méretű szivattyúkat, és egyéb berendezéseket.

A közlemény szerint a társaság bérelt ingatlant alakít át, a munkák februárban kezdődtek, a tervek szerint a három fázisban megvalósuló beruházás első üteme augusztusban lezárul, így a harmadik negyedévben megindul a termelés a létesítményben, a teljes kapacitás mintegy egyharmadával. A teljes fejlesztés lezárását az idei utolsó negyedévre tervezi a társaság.

- Hirdetés -

A termeléshez Angliából telepítenek át gyártósorokat. Az új telephely összesen 6500 négyzetméteres lesz, ebből 1600 négyzetméteren valósul meg az összeszerelés, tesztelés, csomagolás, a fennmaradó terület raktározási funkciókat lát majd el – írják a közleményben.

Hangsúlyozzák, az új létesítmény kialakítása jelentős létszámbővítéssel is jár. A cég ceglédi üzemében jelenleg mintegy 280-an dolgoznak, az új gyár beindulásával pedig 80 új munkahely jön létre. A társaság már megkezdte az új munkatársak toborzását az abonyi létesítménybe.

Nagy Gábor, a Xylem Water Systems Magyarország Kft. ceglédi és abonyi telephelyének ügyvezetője a közleményben elmondta, Magyarországon jelentős tapasztalattal rendelkeznek keringetőszivattyúk gyártásában, és ez jelentős tényező volt az anyavállalat újabb beruházási döntésében.

A Xylem ceglédi üzem Kiválósági Központként (Centre of Excellence) is működik, különlegessége, hogy saját mérnökcsapatával számos, a gyártott termékekhez kapcsolódó fejlesztési feladatot old meg. Évente mintegy 650 ezer szivattyút szerelnek össze az üzemben, az éves forgalmuk pedig 25 millió dollár körül alakul. Az abonyi gyár beindulásával azzal számolnak, hogy 2022-re megduplázzák az éves árbevételüket – tette hozzá az ügyvezető.

A Xylem Water Systems Magyarország értékesítési nettó árbevétele 2020-ban meghaladta a 6,9 milliárd forintot a 2019. évi 5,94 milliárd forintot követően.

A Xylem a világ egyik vezető víztechnológiai vállalata, amely elkötelezett amellett, hogy a műszaki innováció segítségével megoldja a kritikus vízügyi, és infrastrukturális kihívásokat. Több mint 16 000 munkatársával 2020-ban 4,88 milliárd dolláros bevételt ért el.

MTI / Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet