Alacsonyabb rezsiszámlák: 5+1 tipp, amivel te is alacsonyabb összegű csekkeket kapsz hó végén

Életünk egyik legnagyobb mumusai a számlák. Senki sem szereti felbontani a közművektől kapott borítékokat. Azonban ahogy az élet más területein, úgy a rezsi esetén is vannak olyan praktikák, amelyekkel spórolhatunk. Cikkünkből kiderül, mit tehetünk azért, hogy a hó végén érkező csekkeken szereplő összeg kevésbé legyen fájdalmas.

Ellenőrizd a nyílászárókat!

Triviálisnak tűnik, de sokszor észre sem vesszük, ha az ablakok nem zárnak megfelelően. Egy túl magas gáz- vagy áramszámlának azonban lehet az az oka, hogy a rossz nyílászárók télen kiengedik a fűtés hőjét vagy nyáron a légkondi hűvösét. A megfelelő ablakok és egy szigetelés csodákra képes.

- Hirdetés -

Kád helyett zuhanyozz!

Ki ne szeretné a téli napokat egy forró fürdővel zárni?! Az elhasznált vízmennyiség azonban kádfürdő esetén jelentősen több, mint egy gyors zuhany közben. Egyszer-egyszer belefér a fürdő, de ha alacsonyabb vízszámlát szeretnénk, akkor inkább válasszuk a zuhanyzást.

Moss alacsony hőfokon!

Sokunknak talán még meg van szokva, hogy a piszkosabb vagy fehér darabokat jó magas hőfokon kell mosni a hatékonyság érdekében. Ma már viszont ez nem feltétlenül igaz. A mai mosószerek már megfelelő mértékben tisztítanak alacsonyabb hőfokon is, így még a fehér ruhákat sem kell feltétlenül 60 °C-on mosni.

Fűts gazdaságosan!

A téli hónapokban mi sem jobb, mint hazaérni a meleg otthonunkba. Fontos azonban megvizsgálnunk, hogy biztosan szükséges-e a beállított hőfok. Rengeteget lehet spórolni a gázszámlán, ha inkább melegebben öltözünk, mintsem 23°C-ra tekerjük fel a fűtést.

Napenergia

Ez a tippünk már igényel egy bizonyos összegű beruházást, azonban mind közül ez térül meg a legjobban. Napelem rendszer kiépítésével ugyanis a havi villanyszámláink akár 0 Ft-ig csökkenthetők. A Soler által telepített napelemrendszerek képesek annyi napfényt begyűjteni, majd ezt elektromos árammá alakítani, amellyel teljes egészében kiváltható az áramfogyasztásunk.

Mosogass okosan!

Ha kézzel mosogatsz, mindig zárd el a csapot, amikor nincs szükséged a folyó vízre. Rengetegen mosogatnak úgy kényelemből, hogy a mosogatás kezdetétől egészen az utolsó kanálig hagyják folyni a vizet, akkor is, amikor éppen a szivaccsal súrolják a tányért. Temérdek mennyiségű vizet lehet megspórolni, ha csak akkor engedjük, amikor tényleg szükségünk van rá. Ugyanez vonatkozik egyébként a fogmosásra is. Amíg a fogadat mosod, semmi szükség arra, hogy folyjék a víz.

Titkos favorit még a mosogatógép, melyek közül a modern, takarékos és energiahatékony verziók bizonyítottan kevesebb vizet és energiát használnak, mint például egy folyó víz alatt történő mosogatás!

(szponzorált tartalom)
Akár ez is tetszhet