Automata utasszállító hidakat fejlesztenek a müncheni reptérre

A müncheni repülőtér vezetése azt tervezi, hogy a jövőben teljesen automatizált utasszállító hidakon juthatnak el utasaik a termináltól a gépükig. A technológia fejlesztéséről szándéknyilatkozatot fogalmazott meg és írt alá a Terminal 2 leányvállalatának és a Dabico Airport Solutions Germany cégnek a képviselete – adta hívül a roboticsandautomationnews.com.

Az innovatív koncepció kidolgozásáról szóló megállapodás értelmében a két vállalat bejelentette, hogy első lépésként meghatározzák az automatizált utasszállító hidak üzemeltetésének feltételrendszerét, majd ezen eredmények tükrében közösen kifejlesztenek a müncheni repülőtér számára egy pilotrendszert.

„Ezzel az innovációval azt szeretnénk elérni, hogy a jelenleginél gyorsabb és gördülékenyebb legyen a hidakhoz történő csatlakozás, majd a róluk való leválás folyamata. Azzal, hogy időt spórolunk, egyúttal hatékonyabbá is tesszük a folyamatot”, nyilatkozta a projekt kapcsán Jost Lammers, a müncheni repülőtér vezérigazgatója.

- Hirdetés -

Alexander Pfurr, a légi közlekedési iparágban több mint félévszázados tapasztalattal rendelkező Dabico Airport Solutions Germany ügyvezető igazgatója hozzátette, „a müncheni repülőtérrel közös múltunk régre nyúlik vissza. Januárban megvásároltuk a Dabico csoportnak az utasszállító hidakat gyártó FMT céget, amely folytatja az innovatív, integrált rendszerek fejlesztését.”

A frissen bejelentett, utasszállítóhíd-fejlesztés egy átfogó koncepciónak, nevezetesen a müncheni repülőtér digitalizációs stratégiájának a fontos eleme. Ez mindenekelőtt utascentrikus folyamatokat és technológiák fejlesztését, kidolgozását foglalja magában, beleértve üzemeltetési és kereskedelmi területeket is.

A repülőtéren eddig megvalósult korszerűsítési törekvések közé sorolható a biometrikus beszállókártya-rendszer, a biometrikus hozzáférés a kapukhoz és a várókhoz, chatbotok alkalmazása az utasok igényeinek kielégítése érdekében, az önkiszolgáló éttermek kialakítása a terminálokban, szenzortechnológia a várakozási idők számításához a biztonsági ellenőrzésnél, valamint robotprojektek alkalmazása.

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -