Az anyagáramlás és a gyártás egyesítése AGV-vel

A Jungheinrich 2020. év elején mutatta be automata, vezető nélküli targoncáinak legújabb modelljét. A nagyvállalat számos automata szállító és komissiózó targonca (AGV-t) üzemeltetésével foglalkozik a világ minden táján.

Az eddigi kínálatot egészíti ki az újonnan piacra bevezetett automata, vezető nélküli elektromos gyalogkíséretű targonca. Az ERC 213a típus kompakt szerkezetének köszönhetően kiválóan alkalmas szűk környezetben is az automatizált szállítási folyamatokhoz. A modern lítiumion-technológia rendkívül magasszintű rendelkezésre állást biztosít. A 2,8 kW teljesítményű váltóáramú motor folyamatos teljesítményt nyújt, az elektromosan szabályozott emelőmotor pedig lágy emelést biztosít akár 4400 mm magasságig. Az acélváz és a zárt keretszerkezet különlegesen robusztus külsőt ad az ERC 213a típusnak. Számos biztonsági rendszer, mint például az alapfelszereltséghez tartozó személyvédelmi szkenner ellenőrzi az útvonalat menet közben. A személyvédelmi kamerák új elhelyezése érintésmentes biztonságot nyújt az AGV körül meghajtás és teher irányban, valamint kanyarmenetben is. A navigáció lézerrel működik. Az útvonalon vagy az automata tágabb környezetében elhelyezett reflektorpanelek biztosítják a tájékozódást. Az ERC 213a típusú AGV-t a Jungheinrich a már jól bevált szériagép alapján fejlesztette ki. A megbízható alapgép előnyt jelent az automatizálást választó ügyfelek számára a magasszintű alkatrészellátásnak köszönhetően. Az AGV könnyen csatlakoztatható már működő IT-struktúrába vagy önálló targoncaként is alkalmazható.

- Hirdetés -

Együttműködés a DMG MORI-val

A Jungheinrich egy teljesen új típusú együttműködést kötött a DMG MORI szerszámgépgyártó vállalattal. A PH AGV vezető nélküli szállítórendszer egy új korszak kezdetét jelenti a rugalmas, automata, üzemen belüli logisztikában, ahol az anyagáramlás és a gyártás összeolvad  egymással. A gép alapja a Jungheinrich EKS 215a típusú automata komissiózó targoncája. Az AGV a szerszámgép raklapokat teljesen automatizáltan rakodja be és ki a DMG MORI szerszámgépeinél. A két vállalat által közösen kifejlesztett autonóm raklapkezelő rendszer precíz lézernavigáció segítségével tájékozódik és teljesen szabadon mozog a gyártócsarnokokban, önállóan optimálisan a gépekhez igazodik. Ez meggyorsítja az anyagáramlást és rugalmasabb, hatékonyabb folyamatokat eredményez a gyártásban.

Jungheinrich