Az Intellel és a Red Hattel hozza el az ipari vezérlés új generációját a Schneider Electric

Az ipari rendszerek közötti hatékony kommunikáció támogatására a Schneider Electric az Intellel és a Red Hattel együttműködve egy új, Distributed Control Node (Elosztott Vezérlő Pontok, DCN) alapú szoftver keretrendszert hozott létre. A modern, hálózati elven működő megoldás az ipari vezérlés új generációját képviseli.

Az új keretrendszer, amely a Schneider Electric EcoStruxure™ Automation Expert alkalmazásának kiegészítése, gyorsan és egyszerűen telepíthető eszközt ad az ipari vállalatok kezébe, amellyel hatékonyabbá tehetik a működésüket, garantálhatják a minőséget, ezzel együtt pedig csökkenthetik a komplexitást, és optimalizálhatják a költségeiket.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, az Intel és a Red Hat az Open Process Automation Forum (OPAF) iparági szervezet célkitűzéseihez igazodva olyan modern, hálózat-alapú megoldást hozott létre, ami már az ipari vezérlés új generációját képviseli. A keretrendszer két fő részből áll. Az egyik a fejlett számítógépes platform (ACP), amely felügyeli a vezérlőrendszer munkaterhelését, a másik pedig a Distributed Control Node (Elosztott Vezérlő Pontok, DCN) amely alacsony fogyasztású, Intel Atom x6400E processzorokat használó ipari rendszer.

- Hirdetés -

„Ez a projekt a csúcspontja annak a kétéves, közös fejlesztésnek, aminek célja az volt, hogy hatékony, jövőálló elosztott vezérlőrendszereket hozzunk létre. A DCN keretrendszer kulcsfontosságú az ipari vállalatok számára a növekedés és a folyamatos innováció lehetőségét kínáló nyílt automatizálási törekvések támogatásában. Az interoperabilitás és az átjárhatóság segít ügyfeleinknek abban, hogy élvezhessék azt a szabadságot, hogy a technológiát az üzleti igényeikhez alakíthatják” – mondta el Nathalie Marcotte, a Schneider Electric Process Automation részlegért felelős alelnöke.

„A nyílt és összekapcsolt kereskedelmi megoldások segítenek majd átállni a fix funkciójú céleszközökről a rugalmas és dinamikus, szoftveralapú infrastruktúrákra. Az Intel már régóta támogatja a nyílt rendszerek elterjedését az iparban. Ez az együttműködés a Schneider Electrickel és a Red Hattel – amelynek során az általános célú számítási feladatokra megalkotott DCN és az operációs rendszereket alkalmazva létrehozunk egy szoftver-alapú vezérlőrendszert –, támogatja ezt az átmenetet” – jelezte Christine Boles, az Intel „Network and Edge Group” részlegért felelős alelnöke és a „Federal and Industrial Solutions” területért felelős vezérigazgatója.

„A Red Hat elkötelezett amellett, hogy segítse a gyártókat az autonóm műveletek megvalósításában az üzemcsarnokban. Szorosan együttműködve partnereinkkel, mint a Schneider Electric és az Intel, támogatást nyújthatunk az olyan skálázható, szoftvervezérelt gyárak kialakításában, amelyek magas szinten automatizáltak, és képesek az interoperábilis működésre. Örülünk az együttműködésnek, és ez még csak a kezdet! Azzal, hogy most megtesszük ezeket a lépéseket, segíthetünk az ipari szektort felkészíteni a mesterséges intelligencia, a perem számítástechnika és a többi lehetőség kihasználására” – hangsúlyozta Francis Chow, a Red Hat alelnöke és a cég „In-Vehicle Operating System and Edge” területért felelős vezetője.

Schneider Electric

Akár ez is tetszhet