Az összeszerelés óriásit fejlődött az elmúlt időszakban

Az összeszerelési műveletek innovációja egyre inkább előtérbe kerül, ugyanis számos olyan kihívásra kell választ találnia a vállalatoknak, amelyre az automatizált és digitális koncepciók jelentenek megoldást. A minőségi kritériumoknak való maximális megfelelést a MINT East Europe Kft. garantálja. A német anyavállalathoz cseh és magyar központok tartoznak, s nyújtanak csúcsminőségű megoldásokat, illetve szolgáltatásokat a szerszámiparban. A kihívásokról, magyarországi tevékenységükről és fejlődésükről nyilatkozott a NEW technology magazinnak Majorosi Georg Ferenc, a MINT East Europe Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat az összetett csavarozás szakértőjeként ismert. Ez mit jelent pontosan?

Alapvetően szerszámok forgalmazását végezzük Németországban, Csehországban és Magyarországon. Viszont ezen túlmutatóan gondolkozunk, és azt mondhatjuk, hogy csavarozási megoldásokat nyújtunk a partnereinknek. Ez azt jelenti, hogy adott egy feladat, amelyre olyan összeszerelési eljárást alkotunk, amellyel hatékonyan és a kritériumoknak megfelelő minőséget produkálva dolgozhatnak a vállalatok. Számos különböző termékkel rendelkezünk, amelyek között a csavarozóeszközöktől a nyomatékkulcsokon keresztül a mérőeszközökig minden megtalálható egy helyen, s ezek rendszerként is működtethetők.

- Hirdetés -

Rengeteg különböző összeszerelési feladat lehet, amihez csavarozási technika szükséges. Mik az igények egy-egy probléma esetén, amire megoldást keresnek az ügyfeleitek?

A csavarozástechnikai megoldások terén mindenre kiterjedő kínálattal rendelkezünk. Az igények mondhatni egyszerűek, hiszen a minőségi elvárásoknak megfelelő, pontos és ergonomikus koncepciót keresnek, ráadásul mindez kiemelkedő ár-érték arányban álljon rendelkezésre. Nálunk az ilyen elvárások teljes mértékben teljesíthetők, biztosítani tudjuk az optimális megoldást. Ráadásul digitalizált és automatizált lehetőségeket biztosítunk, amivel még hatékonyabbá tehető a munkavégzés.

A hatékony munkavégzést számos gyártó kínálja. Milyen példát emelnél ki a portfóliótokból, ami ezt az irányt hivatott elérni?

Ahogy korábban említettem, az eszközök összefűzhetők. Kiváló példa erre az a megoldásunk, amellyel monitorozható a csavarozási eljárásunk. A szerszám tetejére erősítettünk egy szkennert, s ezáltal nyomon követhető a munkavégzés, hiszen adatok nyerhetők ki a folyamatból. Továbbá a nyomatékkulcsok ellenőrzésére szolgáló mérőberendezéseink is olyan megoldást jelentenek, amivel hatékonyabbá tehető az eljárás.

A megoldásaitok részletezésétől elkanyarodva, ahogy említetted, a MINT három országban van jelen. Ezek mennyire szolgálják ki régiót, csak határon belül mozogtok? Terveztek terjeszkedni valamilyen irányba?

A kedvező elhelyezkedésünknek köszönhetően nemcsak azoknak az országoknak a vállalatait tudjuk kiszolgálni, ahol telephellyel rendelkezünk, hanem a szomszédos államokat is. Jelenleg az a célkitűzésünk, hogy ott legyünk igazán erősek, ahol már berendezkedtünk. Ennek értelmében fejlesztjük a magyarországi telephelyünket is, ami azt jelenti, hogy a létszámbővülés mellett a raktárkapacitást is növeljük.

Ez a magyarországi bővülés mit fog jelenteni a gyakorlatban?

Összességében mennyiségben, gyorsaságban, minőségben és hatékonyságban is fejlődni fogunk a bővítésnek köszönhetően. Emellett az értékesítéssel foglalkozó csapatot is növeljük, így a partnereink még testhezállóbb kiszolgálásban részesülhetnek.

Beszéltünk az automatizálásról és a digitalizációról. A jövőben mekkora szerepe lesz a humán munkaerőnek a csavarozástechnikában?

Már most jól látszik, hogy a munkaerőhiányra kiváló megoldásokat tudunk nyújtani, hiszen az eszközeink használatával csökkenhet az alkalmazott szakemberek száma. Viszont teljes mértékben nem fogják kiváltani az automatizált opciók a humán erőforrást. De az adott folyamat határozza meg az ebben rejlő lehetőséget, ugyanis egy egyszerű feladat akár teljesen robotizáltan is ellátható, de a komplexebb műveletekhez az emberi kéz jelenléte szükséges.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -