BC25: íme, a legmodernebb automatizált acélgerenda-vágó robot

A Beamcut Systems nemrégiben frissítette BC25-jét, amely egy felhasználóbarát, sokoldalú, robotizált platform fém alkatrészek és profilok vágására, gyakorlatilag bármilyen szerkezeti acélformára az iparban. A nagy felbontású Hypertherm plazmatechnológiával és Fanuc robotikával ellátott BC25 egy automatizált, 6 tengelyes gerendavágó rendszer, amely optimalizálja az összes gyártási folyamatát. Ezáltal a repetitív feladatok gyorsan és precízen végezhetők el vele, miközben kiküszöböli – egyebek között – a profilok vágása utáni költséges és időigényes köszörülést, írja az Industrial Machinery Digest.

A redukált alapterületű, automatizált be- és kivezető rendszere mellett a BC25 olyan, az iparágban egyedülálló funkciókkal is büszkélkedhet, mint a fotólézeres mérőberendezése, amely a legpontosabb vágások érdekében a másodperc töredéke alatt készít profilt és pozicionál.

A gépet Windows-alapú vezérlőrendszer irányítja, amely olyan könnyen kezelhető, hogy előzetes képzés sem szükséges zökkenőmentes használatához. A saját fejlesztésű Beamcut Soft szoftver a 3D profilkészítő szoftverek DSTV fájljait és a 2D DXF AutoCAD fájlokat használja, a fájlok importálása után pedig a szoftver szimulálja a vágási sorrendet.

- Hirdetés -

A BC25 biztonsági burkolatot és füstcsapdát is tartalmaz, amely körülhatárolja a robotvágáshoz szükséges helyet, valamint a rendszer körüli keringési területet. A biztonsági szekrény megfelel az OSHA biztonsági előírásainak. A füst és a porszemcsék eltávolításáért opcionális porleválasztó felel.

A Beamcut Systems BC25 nem kevesebbet ígér a gyártók és az acélgyártók számára, mint teljesen automatizált gerendavágási megoldást, amely akár 20 százalékkal olcsóbb, mint a versenytársaké. Így garantált a gyorsabb megtérülés!

A Beamcut Systems a Machitech Automation Group része, amely több mint 20 éves tapasztalattal büszkélkedhet és több mint 1800 gépe dolgozik szerte a világban. Az Automation Group égisze alá tartoznak a Machitech CNC plazmavágó rendszerek, az Alpha Lazer szálas lézervágó rendszerek, a Maverick CNC könnyűipari CNC plazmavágó asztalok, a Total Cut nagy teherbírású ipari CNC routerek és a Beamcut Systems robotizált sugárvágó rendszerek.

Vörös István, Okosipar.hu