- Hirdetés -

- Hirdetés -

Egekbe szökik a Skydio ipari drónjainak használata

A Skydio bejelentette, hogy 230 millió dolláros (82,8 milliárd forintos) finanszírozást gyűjtött be, miután a vállalati ügyfélköre meghaladta az 1200 szervezetet. Ezt a mérföldkövet mindössze három évvel azután érte el, hogy belépett a vállalati és közszféra piacára.

A Skydio drónjait ma már az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának minden részlege, az egyes államok közlekedési minisztériumainak több mint fele, 47 állam több mint 200 közbiztonsági szerve, illetve kb. 60 energiaszolgáltató használja. A cég drónjait több mint egy tucat más iparágban működő vállalkozás ugyancsak alkalmazza, például összetett ellenőrzési feladatok automatizálására. Autonóm technológiáinak köszönhetően a Skydio mára a legnagyobb dróngyártó lett az Egyesült Államokban.

A most bejelentett 230 millió dolláros támogatási körrel a vállalat összesen 562 millió dollárra növelte a beérkezett finanszírozását, így több mint 2,2 milliárd dolláros összértéken jegyzik. Olyan cégeket tudhat befektetői között, mint a Linse Capital, a Next47, az IVP, a DoCoMo, az NVIDIA vagy a Hercules Capital, de legutóbb már a globális közbiztonság területén vezető technológiai vállalat – egyben a Skydio kulcsfontosságú technológiai partnere –, az Axon is csatlakozott a névsorhoz. A cég 3 év alatt a harmincszorosára nőtt, ezzel az észak-amerikai kontinens leggyorsabban bővülő vállalata lett: csak tavaly 40 százalékkal emelkedett például a dolgozóik létszáma.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

 „A drónok lehetővé teszik, hogy az olyan, civilizációnk alapját képező iparágak, mint a közlekedés, közbiztonság, energia, építőipar, kommunikáció, honvédelem és hasonlók biztonságosabban és hatékonyabban működjenek, azáltal, hogy az érzékelőket oda helyezik, ahol és amikor szükség van rájuk, miközben az emberek biztonságban, a földön maradnak. Az autonómiára való áttérés a drónok hozzáférhetőségében és hasznosságában jelent előrelépést, mivel nem igényelnek szakértő pilótát”  – sorolta a technológia előnyeit Adam Bry, a Skydio társalapító-vezérigazgatója. „Még a kezdeti szakasznál járunk, de a világ minden pontjáról rendkívüli keresletet tapasztalunk olyan szervezetek részéről, amelyek minden polgár számára fontos szükségletekkel foglalkoznak.”

A vállalat a közelmúltban jelentette be a Skydio Dock és a Skydio Dock Lite termékeket, amelyek az új Remote Ops szoftverrel működnek, és lehetővé teszik a drónok repülését helyszíni operátor nélkül. Az iparág fordulóponthoz érkezett, amikor mind a technológia, mind a szabályozás készen áll a teljesen autonóm működésre: a Skydio gépeivel például akkor is lehet repülni, ha láthatósági zónán kívül, távoli céloknál tartózkodnak.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet