Egyedi, csúcstechnológiás Symbion elosztóközpont

Az SSI SCHÄFER a Symbion számára az ausztráliai Brisbane-ben kialakított egyedi, csúcstechnológiájú elosztóközpontot.

„Egészség 5.0: út az ügyfélcentrikus jóléti szolgáltatások felé”

A Symbion az EBOS Group Limited 100%-os leányvállalata, mely az egészégügyi, gyógyászati és gyógyszerészeti termékek nagy és diverzifikált nagykereskedője és forgalmazója az ausztrálázsiai piacokon. A Symbion számára kialakított korábbi intralogisztikai megoldások után az SSI SCHÄFER most a legújabb raktérautomatizációs technológiát szállította le a vállalat brisbane-i (Ausztrália) elosztóközpontja és raktára számára. Nyilatkozatában a Symbion kifejti, hogy működésének pontossága és hatékonysága az ágazat élvonalába emeli a létesítményt, így a Symbion ideális helyzetben van ahhoz, hogy támogassa Ausztrália átalakulóban lévő egészségügyi piacának jövőbeli igényeit, és továbbra is helyt álljon a betegek számára. Az ügyfélre szabott raktári rendszer részeként az SSI SCHÄFER egyedi módon integrálta intralogisztikai technológiáit, hogy teljesítse az ügyfél elvárásait a nagy áteresztőképesség és a gyors válaszidők kapcsán. A Symbion prioritásai a rendelések gyors teljesítése (még csúcsidőkben is), a nagy teljesítményű és pontos komissiózás, a vállalat jövőbeli növekedéséhez szükséges kapacitás biztosítása, az optimális helykihasználás és az ellátás folytonosságát szavatoló nagyfokú rugalmasság voltak.

- Hirdetés -

A Brisbane-ben kialakított létesítmény a szabadalmaztatott 3D-MATRIX Solution® intelligens raktárrendszer megoldása szerint elrendezett egyszintes SSI Cuby szállítórendszert is alkalmaz, mely kétszintes Advanced Pick Station komissiózó állomásokat, hűtött termékek, veszélyes áruk és különleges gyógyszerek tárolására alkalmas területeket, A-Frame komissiózó automatát, valamint pántoló-, fedelező- és a dokumentumokat elhelyező gépeket is magába foglal. Ez az első olyan rendszer Ausztráliában, melyhez WEASEL® automata, önvezető szállítójárművek is tartoznak. Ezek a dobozolt vagy ládákban elhelyezett árukat szállítják, maximálisan kihasználva a teret, és minimalizálva a személyzet megzavarását.

Forrás: SSI SCHÄFER

Az alkalmazott 3D-MATRIX Solution® intelligens raktárrendszer megoldással bármely láda eljuttatható bármely komissiózó állomásra, ami növeli a hatékonyságot, fokozza a rugalmasságot, és lerövidíti a rendelések feldolgozását. Az ergonomikus kialakítású kétszintes Advanced Pick Station komissiózó állomásokkal a dolgozók közvetlenül a tárolókba gyűjthetik a tételeket. Az állomások egyértelmű útmutatást is biztosítanak, és fényfüggönyökkel felügyelik a komissiózás pontosságát.

A brisbane-i létesítményben egy több mint 60m hosszú A-Frame komissiózó autonamat is található. Az SSI SCHÄFER A-Frame-je egy automatizált komissiózási megoldás egyszerre több rendelés feldolgozására, még csúcsterhelés esetén is. A Symbion brisbane-i raktárában több mint 1500 konfigurálható termékcsatorna található. Az A-Frame feltöltése a mellette elhelyezett, a ládákhoz szolgáló kartondoboz-tárolón keresztül történik, melyet az SSI Cuby szállítójárművek automatikusan töltenek fel.

A raktári rendszer optimális teljesítményének biztosítása érdekében a Symbion az SSI SCHÄFER Resident Maintenance karbantartási csomagját választotta. Ezen átfogó szolgáltatási filozófia részeként az SSI SCHÄFER szerviztechnikusai a helyszínen tartózkodnak. A proaktív szolgáltatásnak köszönhetően a felmerülő problémákat azonnal kezelni lehet, biztosítva ezzel a rendszer maximális rendelkezésre állását és optimális teljesítményét, két, a projekt sikeréhez kulcsfontosságú tényezőt.

A létesítmény a vállalat melbourne-i elosztóközpontjának sikerére épít, mely szintén az SSI SCHÄFER -rel partnerségben valósult meg. A két vállalat kapcsolata szilárd, és hosszú múltra tekint vissza. Az SSI SCHÄFER jól ismeri a Symbion céljait, igényeit és követelményeit, így az általa Brisbane-ben kialakított megoldás a Symbion minden igényét kielégíti.

Simon Bunde, az EBOS Group Ltd Stratégiai Műveletek és Innováció osztályának ügyvezető igazgatója Forrás: SSI SCHÄFER

Simon Bunde, az EBOS Group Ltd Stratégiai Műveletek és Innováció osztályának ügyvezető igazgatója kifejtette: „Ebben a létesítményben az elmúlt évek összes tapasztalatát egyesítettük, azzal a céllal, hogy ügyfeleink megkapják, amire szükségük van, egyúttal pedig eddigi teljesítményünket is tovább fejlesszük. Minden termékhez hozzáférünk, és tetszőleges sorrendben rendkívül gyorsan le tudjuk hívni azokat. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen partnerekkel dolgozhatunk, akik megtalálják a nekünk illő megoldásokat.”

A raktári rendszer automatizálásának és hatékonyságának köszönhetően a rendelés beérkezése és a kiszállítás között gyakran mindössze 45 perc telik el. Simon Bunde hozzátette: „Itt nem kivételekről vagy sürgős rendelésekről beszélek, hanem olyasmiről, amit nap mint nap teszünk, ráadásul nagy mennyiségben.”

A brisbane-i rendszer napi 9000 rendelést képes feldolgozni. A rendszerben 50.000 láda fér el, akár 20,000 gyógyászati és gyógyszerészeti termékvonal számára.

„Elképesztő, hogy az átfogó együttműködés révén miféle megoldásokat képesek kiötleni a csapatok. Mindannyian felettébb innovatív módon közelítettük meg a projektet” – mondta Simon Bunde. „Nagy szerencsénk, hogy olyan partnerek támogatnak, mint az SSI SCHÄFER , mely érti helyzetünket. Már hosszú ideje dolgozunk az SSI SCHÄFER-rel, és sok közös projektünk volt. Az SSI SCHÄFER érti vállalatunk és ágazatunk konkrét igényeit.”

Az SSI SCHÄFER robusztus üzleti megoldással szolgált a Symbion számára, mely rugalmas és skálázható, ezzel nap mint nap támogatva a Symbiont a teljes körű ellátás költséghatékony és időbeni biztosításában.

SSI SCHÄFER