- Hirdetés -

- Hirdetés -

Egyre fontosabb csomópont Vietnám

A vietnámi gazdaság az elmúlt időszakban masszív növekedést mutat. A délkelet-ázsiai ország 2021-ben 319 milliárd euró értékben exportált árukat, ami a tíz évvel ezelőtti 84 milliárd euró összeghez viszonyítva jelentősnek mondható. Ennyi idő telt el, hogy a Gebrüder Weiss megnyitotta két telephelyét Vietnámban, az egyiket Ho Si Minh (Saigon) városának gazdasági központjában, a másikat 1600 kilométerrel északra, a fővárosban, Hanoiban – írja közleményében a Gebrüder Weiss.

„Ma már jól látható, hogy helyes döntést hoztunk” – mondja Cristian Predan, a Gebrüder Weiss délkelet-ázsiai területi vezetője. „A vietnámi gazdasági környezet folyamatosan javult, mióta megnyitottuk ott az első telephelyünket. Az ország közúti és kikötői infrastruktúrája kibővült, miközben a rendkívül fiatal lakosság körében nő a kereslet a fogyasztási és ipari cikkek iránt.”

Az exportált árucikkek legfőképpen az elektronikai, a gépipari, a repülési, a vegyipari és az élelmiszeripari termékeket foglalja magában. A Gebrüder Weiss elsősorban Szingapúrba, Dél-Koreába, valamint Európa és az Egyesült Államok országaiba szállítja ezeket az árukat. Tavaly a vállalat az előző évhez képest mintegy 30 százalékkal növelte a légi és tengeri szállítmányok számát ezen régióban. Vietnámban a Gebrüder Weiss több tevékenységet irányít, többek között európai gépipari vállalatok alkatrész-logisztikáját, valamint egy nemzetközi bútorgyártó számára raktározási szolgáltatást nyújt – beleértve a komissiózást, csomagolást, címkézést és vámkezelést.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Vietnám már a tizedik ország, ahol a logisztikai vállalat saját fiókteleppel rendelkezik Kelet-Ázsia és Óceánia térségében. A hálózathoz Kínában, Hongkongban, Tajvanon, Dél-Koreában, Japánban, Szingapúrban, Malajziában, Ausztráliában és Új-Zélandon is tartoznak telephelyek. Jelenleg vizsgálják a lánc Vietnám szomszédos országaira való kiterjesztésének lehetőségét. A Gebrüder Weiss már szervez határokon átnyúló szárazföldi fuvarozást Kambodzsába, valamint belföldi tengeri szállításokat az ország déli részéből az északiba.

Gebrüder Weiss

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet