Extra precíz fémvágó szalagfűrésszel újít a Grizzly

A fa- és fémmegmunkáló gépek, szerszámok és kiegészítők piacvezető gyártója, az ágazatban csaknem fél évszázada jelen lévő Grizzly Industrial Inc új, minden korábbinál precízebb géppel öregbíti az évtizedek során kivívott hírnevét – írja az Industrial Machinery Digest.

A vállalat nemrég mutatta be G0970 14 colos, függőleges fémvágó szalagfűrészét, amely 6 colos maximális vágási magasságával könnyen átszab minden típusú és vastagságú fém alapanyagot.

A szóban forgó fűrészt kifejezetten fémvágáshoz tervezték. A precíziós fémvágáshoz szükséges lassabb sebességhez speciális motoros hajtóművet kapott. Három vágási sebesség garantálja, hogy a gép mindig kifogástalan munkát végezzen anélkül, hogy akár a penge, akár a munkadarab túlhevülne.

- Hirdetés -

A Grizzly újdonsága emellett számos olyan funkciót kapott, amelyek mind növelik a vágás hatékonyságát, beleértve a hosszú élettartamú, kopásálló volfrám-karbid irányítóblokkokat, a nagy teherbírású öntöttvas szerkezetét, a rugalmas LED-es munkalámpát és az alumíniumvágó mérőeszközt.

A rendkívül lapos, precíziósan csiszolt öntöttvas asztal, a nagy teherbírású acélállvány és az öntöttvas kerekek kiváló stabilitást biztosítanak, minimalizálva a rezgéseket, elősegítve a legkisebb tűréshatárú vágások kifogástalanságát. Kése gyorsan cserélhető, a kettős feszültségű motor pedig alkalmassá teszi úgy otthoni, mint műhelybeli használatra, hiszen 110 V és 220 V feszültségen egyaránt működik.

Fontos paraméterként hangsúlyozza a gyártó, hogy a frissen piacra dobott G0970 függőleges fémvágót nemcsak technikai paraméterei és innovációi tehetik vonzóvá az iránta érdeklődők számára, hanem annak ára is.

Vörös István, Okosipar.hu