Ezeket a forradalmi startupokat futtatja fel idén az Intel

A technológiai vállalat kihirdette azon deep-tech megoldásokkal előálló startupok listáját, akiket 2023-ban válogatott be az Intel® Ignite programba. A cégek tőkebevonását és kapcsolatépítését gyorsító mentorálást ezúttal Londonban tartják, szeptember 12-től, 12 héten át. A 2019-ben indult és most negyedszerre megrendezésre kerülő programra az Intel eddig 1,7 milliárd dollárt szánt. Azok a startupok, amelyek bekerültek, akár évi 400 százalékkal tornázták fel a hozzájuk érkező befektetéseket, és átlagosan 4,5 millió dollárt vontak be már az első körben.

Az Intel® Ignite a korai fázisban lévő startupok sikere érdekében a kritikus szempontokra összpontosít. A program részeként globális üzleti és technológiai vezetők mentorálják egyénileg a startupokat, hogy tovább gyorsítsák növekedésüket, és elérhetővé tegyék számukra az áttörő ötleteik sikeres megvalósítását. Idén ők kapják meg a lehetőséget:

Apoha – Intelligens érzékelőanyagok a gépek földeléséhez.

- Hirdetés -

Circuit Mind – Architektúra az alkatrészek és áramköri rajzok automatikus kiválasztására 60 másodperc alatt.

Crypto Quantique – Chip-to-cloud megoldás az IoT-eszközök egyetlen platformon történő, méretarányos és biztonságos kezelésére.

Finchetto – Az első teljesen optikai, passzív hálózati kapcsoló építése.

Ivy – Az összes mesterségesintelligencia-keretrendszer, -infrastruktúra és -hardver egységesítése, valamint a fejlesztés és a telepítés felgyorsítása egyetlen kódsorral.

LGN – Vállalati szintű telepítési és kezelési platform a számítógépes látáson alapuló AI-rendszerek számára.

Lumai – Ultragyors, nagy mértékben skálázható 3D optikai következtető processzor építése.

Skippr – Terméktervezési folyamatok felgyorsítása mesterséges intelligenciával.

Vaultree – Teljesen működőképes „használat közbeni” titkosítás adatbázisok és AI-munkamenetek számára.

VyperCore – Számításgyorsítás és alkalmazásbiztonság új tervezésű mikroprocesszorral.

A deep-tech gyorsítóprogramunk új, londoni otthonnal bővül, és ez a 10 startup fel fogja bolygatni és újra fogja definiálni a technológia jövőjét. Ők testesítik meg az innováció szellemét, ami az Egyesült Királyság startup-ökoszisztémájának szívét határozza meg” – összegezte a program jelentőségét Ofer Shayo, az Intel® Ignite London ügyvezető igazgatója.

Gábor János, Okosipar.hu