- Hirdetés -

- Hirdetés -

Fenntarthatóság iránti elköteleződés és környezettudatos szállítmányozás a cargo-partner Kft.-vel

A nemzetközi logisztikai vállalat a negatív környezeti hatások megelőzése mellett kötelezte el magát, és ennek jegyében folyamatosan fejleszti tevékenységét, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. A cargo-partner törekvései az EcoVadis értékelésén elért pontszámán és a „HHLA/METRANS Pure” projektben való szerepvállalásán is megmutatkozik.

58 pont az EcoVadis skáláján

A logisztikai szolgáltató 2022-ben elért 44 pontos eredménye 58 pontra emelkedett tavaly az EcoVadis értékelésén. Előrelépést tett minden értékelt területen, és elnyerte a „COMMITTED” kitűzőt, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét a fenntarthatóság és felelős üzleti gyakorlatok iránt. A 2007-ben alapított EcoVadis a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb vállalati fenntarthatóság minősítője. Hálózatuk több mint 125.000 értékelt vállalatot foglal magában világszerte. Az értékelés 21 témát ölel fel, amelyeket négy fő csoportba sorolnak: a környezeti, az emberi és munkajogi, az etikai és fenntarthatósági, valamint a beszerzési.

Becze Attila, a cargo-partner magyarországi és romániai ügyvezetője büszkén számolt be az eredményről:  „A környezeti téma vonatkozásában kiemelkedő eredményeket értünk el, amelyek tükrözik azokat a beruházásokat és intézkedéseket, amelyekkel csökkentettük ökológiai lábnyomunkat. Az emberi és munkajogi szempontokban tett erőfeszítéseink is pozitív visszajelzést kaptak, mutatva elkötelezettségünket az alkalmazottak jogai és jóléte iránt. Az etikai és fenntarthatóság terén elismerték vállalatunk értékrendjét és üzleti gyakorlatait, miszerint teljes mértékben összhangban vannak az etikai normákkal és fenntarthatósági célokkal. A beszerzési folyamatokban elért kiváló pontszámok pedig azt mutatják, hogy partnerkapcsolatainkat és ügyfeleink ellátási láncának fenntarthatóságát komolyan, személyes ügynek tekintjük.”

A cargo-partner büszkén viseli a „COMMITTED” kitűzőt, és örömét fejezi ki, hogy részese lehet az EcoVadis által minősített vállalatok csoportjának, amelyek aktívan hozzájárulnak a fenntartható jövő kialakításához.

Mérföldkő a környezettudatos szállításban Magyarországon

A cargo-partner Kft. 2023 első negyedévében csatlakozott a „HHLA/METRANS Pure” projekthez, amelynek keretében lehetővé teszi ügyfeleinek a tengeri konténerek szén-dioxid-kibocsátás nélküli átrakodását és szállítását a főbb európai kikötőkből, mint Hamburg, Bremerhaven, Koper, Duisburg, Inđija, Gdansk, Wilhelmshaven, Rotterdam, Trieszt és Rijeka. A cargo-partner magyarországi raktárába 2023. májusában érkezett meg az első elektromos teherautó, amit a cég azóta is extra szolgáltatásként kínál ügyfeleinek.

Az elismerésről Becze Attila a következőképp nyilatkozott: “Büszkék vagyunk, hogy a tengeri szállítmányozáshoz kapcsolódó hatékony zéró-kibocsátású elő- és utófutás szolgáltatásunkkal környezetkímélő megoldást nyújthatunk ügyfeleink számára. Alapértékeink szerint célokat tűztünk ki, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és felgyorsítsuk a környezetbarát szállítási és logisztikai technológiákra való átállásunkat.”

A cargo-partner külföldi irodái is felszálltak a zöldebb jövő felé tartó vonatra, és a negatív környezeti hatások megelőzése mellett kötelezték el magukat, legyen szó a papírmentes irodák kialakításáról, a fenntartható repülőgép-üzemanyaggal történő szállítások népszerűsítéséről, a ljubljanai logisztikai központ korszerűsítéséről a nagyméretű fotovoltaikus rendszer telepítésével, vagy a bécsi repülőtér közelében található raktárról, ami a szokványos fémszerkezet helyett teljes egészében fából épült. A felsorolt példákon kívül ide kattintva még többet tudhat meg a cargo-partner környezetvédelemért tett erőfeszítéseiről.

cargo-partner

Akár ez is tetszhet