Gyújtószikramentes mobileszköz-ökoszisztéma minden okosgyári koncepcióhoz

A robusztus, gyújtószikramentes okoseszközöknek köszönhetően az alkalmazottak még a veszélyes területeken élvezhetik is az adatgyűjtés, az intelligens karbantartás és a távoli segítségnyújtás előnyeit. November 8-10. között a nürnbergi SPS – Smart Production Solutions szakkiállításon a Pepperl+Fuchs ECOM Instruments márkája a 7A csarnok 411-es standon egy sokrétű ökoszisztémát mutat be, amely a mobil munkavállalókat és egy intelligens gyár veszélyes területeit kapcsolja össze. Az okostelefonok, táblagépek és okosszemüvegek szinte korlátlan rugalmasságot biztosítanak a mobil dolgozóknak minden alkalmazási helyzetben.

Legyen szó dokumentációról, digitális munkarendelésekről, építési rajzok megtekintéséről, intelligens műveletekről vagy valós idejű „látom, amit látok” kommunikációról távoli támogatással: az ECOM Instruments már ma átfogó, gyújtószikramentes intelligens eszközökből, perifériákból, alkalmazásmérnöki tanácsadásból és támogatásból, valamint digitális szolgáltatásokból álló portfóliót kínál a jelenlegi és jövőbeli alkalmazási forgatókönyvekhez. Az ECOM portfóliója a nagy teljesítményt, a megbízható kommunikációt és a könnyű használhatóságot egy holisztikus koncepcióban egyesíti. Az intelligens megoldások a digitális együttműködés új dimenzióját nyitják meg a veszélyes területeken – helyfüggetlen, gyors és biztonságos módon. Az intelligens, gyújtószikramentes eszközök, a legkorszerűbb szoftverek és a digitális szolgáltatások lehetővé teszik a mobil dolgozók számára, hogy valós időben, digitálisan osszák meg egymással a know-how-t, vagy virtuálisan élőben varázsoljanak egy szakértőt a munka helyszínére. Az eredmény a kiszámíthatóság, az ellenőrizhetőség, a lean folyamat, illetve a kevesebb állásidő révén a költségmegtakarítás, a magasabb termelékenység és fenntartható tudásmenedzsment. A 2022. november 8-10. között a németországi Nürnbergben megrendezett SPS – Smart Production Solutions rendezvényen a vásár látogatói a 7A csarnok 411-es standján többet is megtudhatnak az ECOM Instruments veszélyes területre vonatkozó átfogó szolgáltatásairól.

Digitális támogatás a kezek szabadsága mellett is: Visor-Ex® 01

- Hirdetés -

Az ECOM Instruments vásári bemutatójának fénypontja a Visor-Ex® 01, amely 180 grammos súlyával jelenleg a legkönnyebb gyújtószikramentes okosszemüvegnek számít a piacon. A Visor-Ex® 01 az első ilyen készülék, amely ATEX és IECEx tanúsítvánnyal rendelkezik. Egyedülálló jellemzője az új koncepció, ami az intelligens szemüveg különböző funkcióit az egyes alkatrészek között osztja el a súly minimalizálása érdekében. Az okosszemüvegek moduláris rendszere integrált kamerával és mikrofonnal, a Smart-Ex® 02 okostelefonnal és egy külső akkumulátoregységgel a lehető legnagyobb rugalmasságot, valamint új, távoli munkavégzési módokat kínál a mobil dolgozóknak – pl. felszabadítva a kezeket a különféle feladatokhoz. A Visor-Ex® 01 OLED kijelzője a munkához szükséges információkat jeleníti meg. A mobil munkatársnak az aktuális feladatra fordított osztatlan figyelme csökkenti a hibák vagy a munkafolyamat megszakításainak kockázatát.

Az ECOM Instruments bevált Smart-Ex® 02 okostelefonjával a mobil dolgozók megtekinthetik a küldetéssel kapcsolatos dokumentumokat, például az ellenőrző listákat, majd a kezeket felszabadító üzemmódba válthatnak a Visor-Ex® 01 okosszemüveggel. A rendszer moduláris felépítése a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítja a mobil dolgozóknak a munkavégzés során
Mostantól az 1/21-es zónákban is használható: Tab-Ex® 03

Igényes digitális munkafolyamatokhoz, például részletes tervekhez vagy kiterjedt ellenőrző listákhoz kényelmes eszköznek bizonyul a gyújtószikramentes Tab-Ex® 03 táblagép a nagyméretű 8 hüvelykes kijelzővel. 2022. október vége óta a Tab-Ex® 03 nemcsak a DZ2-es (2/22-es zóna), hanem a DZ1-es változatban is elérhető az 1/21-es zónához. Ezáltal a Samsung Galaxy Tab Active3 teljesítménye és egyszerű használata olyan gyárterületeken is kiaknázható, ahol a levegő és gyúlékony anyagok robbanásveszélyes keveréke alakulhat ki. A mobil dolgozók számára ez megnövekedett termelékenységet jelent mindennapi munka során. A hátlapon található 13 megapixeles, illetve az 5 megapixeles előlapi kamerának köszönhetően például nagy felbontású fotókkal és videókkal gazdagíthatják a valós idejű dokumentációt. A Samsung Knox új Enterprise Edition verziója kompromisszumok nélküli adat- és eszközbiztonságot nyújt.

Az ECOM Instruments tovább írja a 8 hüvelykes Tab-Ex® sorozatának nemzetközi sikertörténetét a gyújtószikramentes Tab-Ex® 03 táblagéppel a DZ1 változatban (az 1/21-es zónához és az 1-es osztályhoz)
Intelligens kommunikáció a mobilitáshoz: Smart-Ex® 02

A Tab-Ex®-hez és a Visor-Ex®-hez hasonlóan a gyújtószikramentes Smart-Ex® 02 okostelefon is a veszélyes területek digitalizációs réseire jelent megoldást, ahol csak a megfelelő, veszélyes területre tanúsított mobileszközök használhatók. Információforrásként és dokumentációs eszközként a Smart-Ex® 02 megkönnyíti a veszélyes területeken lévő eszközök és gépek diagnosztizálásával, karbantartásával és szervizelésével kapcsolatos rutinfeladatokat a mobil dolgozók számára. Az okostelefonon keresztüli digitális dokumentáció zökkenőmentes, valós idejű információkezelést tesz lehetővé. Az ergonomikus okostelefon akár kesztyűben is intuitív módon kezelhető. A push-to-talk és a riasztó gombok nemcsak a maximálisan könnyű használatot, hanem a mobil dolgozó biztonságát is biztosítják. Kibővített, -20 és +60 °C közötti hőmérsékleti tartományával, robusztus Gorilla Glass kijelzőjével és 24 órás üzemidőt lehetővé tevő akkumulátorával a Smart-Ex® 02 zord ipari környezetben való használatra optimalizált. Az olyan digitális termékek és szolgáltatások, mint az ECOM Instruments automatizált előkonfigurálása, az átfogó mobileszköz-kezelés és eszközelemzés, azt biztosítják, hogy az intelligens eszközök pillanatok alatt alkalmazkodjanak az új kihívásokhoz – például a vezeték nélküli frissítések révén.

Pepperl+Fuchs

- Hirdetés -