Háromszor pontosabbá válhatnak a GPS-eszközök

Meglévő telefonokban és viselhető eszközökben is 3-5-ször pontosabbá válhatnak a GPS alkalmazások a Zephr vállalatnak köszönhetően, ami kifejezetten a helymeghatározás erősebb, következetesebb működését tűzte ki célul – szoftveres megoldással. A találmányuk minőségi változást hozhat a kiterjesztett valóság, a mobilitás és akár a logisztika területén készülő termékekben is.

A mobil GPS pontossága sok szemponttól függ, az épületekről vagy más környezeti objektumokról való visszaverődéstől a műholddal bezárt látószögig. A Zephr szakemberei azzal az ötlettel álltak elő, hogy mi lenne, ha minden mobiltelefont bázisállomássá alakítanának, és az azokból nyert adatok segítségével küszöbölnék ki a fizikai tényezők okozta anomáliákat. Az új megközelítéstől azt várják, hogy a meglévő viselhető és mobileszközök 3-5 méteres pontossága kevesebb mint egyméteresre javul.

A Zephr szabadalmaztatás alatt álló technológiája a műholdas mérések több eszközön keresztül történő összekapcsolásával operál, ami példa nélküli helymeghatározási pontosságot, megbízhatóságot és hibajavítást biztosít, úgy, hogy közben garantálja az erős felhasználói adatvédelmet is. A megoldás egy önálló, szoftveres SDK termék, ami lényegében minden GPS-szel ellátott mobileszköz számára lehetővé teszi, hogy a funkció egyszerű telepítésével és beágyazásával megnövelje a beépített GPS pontosságát.

- Hirdetés -

A következő generációs helymeghatározás új lehetőségeket teremt az AR, a videojáték, a mobilitás, a logisztika, a biztonság, a sport, a mapping ipari szegmenseiben és még egy sor más területen.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -