- Hirdetés -

- Hirdetés -

Használt ipari robotok a gépkocsigyártásból

A gépparkját rendszeresen fejlesztenie kell annak, aki a gépkocsigyártásban versenyképes akar maradni. Ellátási nehézségek és költségvetési korlátok miatt új eszközök beszerzése sok esetben ki van zárva. A megoldás: használt gépek. A Surplex.com oldalon 2022.06.15-ig árverésre kerül egy német gépkocsigyártó gyártóüzeméből hat FANUC ipari robot és két F.EE lineáris tengely.

Szinte egyetlen ágazat sem annyira automatizált, mint a gépkocsigyártás. Az ipari robotok már nem kerülhetők meg. A gyártósorokat ugyanakkor folyamatosan fejleszteni kell. Ez azt jelenti, hogy jól karbantartott és értékes ipari robotok egyre gyakrabban kötnek ki a használt gépek piacán. Ezúttal tehát: A FANUC gyártó hat ipari robotja és az F.EE gyártó két lineáris tengelye még 2022.06.15-ig szerepel a Surplex.com használt gépekkel foglalkozó online aukciósházának kínálatában. A berendezések egy német autógyártó győri (Magyarország) telephelyének gyártóüzeméből származnak.

A FANUC és az F.EE a minőség garanciája

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A FANUC gyártó hat értékes ipari robotjai (mindegyikből két darab):

  • M-900iA/260L
  • R-2000iB/210F
  • R-2000iB/125L

A FANUC M-900iA/260L egy 6 tengelyes robot, 260 kg teherbírással. Az L betű az extra hosszú robotkarral felszerelt változatra utal, így hatósugara 3,1 m.

Az R-2000 sorozat robotjai a FANUC világszerte legnagyobb számban vásárolt robot. A kínálatban szereplő négy berendezés teherbírása 210 ill. 125 kg. Az F kiegészítő jelzés a robot alapváltozatát jelöli; az L a hosszabb karral felszerelt kivitelt. Ezek különösen kompakt és gyors berendezések, az anyagmozgatás és a termékhegesztési alkalmazások minden területéhez alkalmasak.

A robotok többnyire egy adott helyen fixen vannak telepítve. Ez nem rugalmas és behatárolja a munkateret. Az ipari robot mozgatható, ha lineáris tengelyre telepítik. Az F.EE BoHi 1190 robotmozgató tengely minden robottípushoz és gyártóhoz alkalmas, és a robotokat több mint 3 méteres szakaszon mozgatja.

Forrás: Surplex
Megéri használtat venni

Aki használt gép vásárlása mellett dönt, annak szakértőkkel kell együttműködnie. Ezáltal biztosra mehet, hogy a berendezések még jó állapotban vannak. A Surplex projektmenedzserei gondoskodnak erről. Képzett szakértők, akik szakértelmükkel és a kínálatban szereplő gépek átfogó dokumentációjával gondoskodnak az áttekinthetőségről. Az egyik felkínált FANUC R-2000iB/210F például eddig csupán 2700 üzemórát működött. A robotok átlagosan 15 éves élettartamát tekintve ez még nagyon jó állapotban van.

Surplex

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet