Hogyan lehet olcsóbbá tenni a termelést?

A jelenlegi gazdasági helyzetben minden forint számít, ha versenyképesek akarunk maradni. Mi, a közel 25 éve 3D nyomtatással foglalkozó VARINEX Zrt.-nél azt látjuk, hogy ma a gyártásban a legkézenfekvőbb megoldásnak az automatizálás, illetve a 3D nyomtatás bevezetése tűnik. A felügyelet nélkül működő, megfelelő műszaki színvonalú 3D nyomtatókra univerzális robotokként is tekinthetünk, melyek egyben gyártási segédeszközöket és befogókat előállító, költségcsökkentő berendezések is.

Asztali 3D nyomtató vs. nagyteljesítményű, felügyelet nélküli 3D nyomtató

A mai munkaerőköltségek mellett úgy véljük, a cégeknek érdemes kiszámolniuk, hogy asztali 3D nyomtatók alkalmazása esetén – ahelyett, hogy más, értékteremtő feladatot végeznének –, az erre dedikált kollégák mennyi időt töltenek a 3D nyomtatással történő gyártások indításával, felügyeletével és hibaelhárításával. Mennyi selejt kerül legyártásra, mennyit költenek fogyóalkatrészekre? Éjszakára ott lehet-e hagyni a nyomtatót felügyelet nélküli gyártásra? Ezekre a kérdésekre az ügyfeleinktől kapott válaszok messziről is jól látható összegekben öltenek testet, nem beszélve a kihagyott költségcsökkentő lehetőségekről.

- Hirdetés -

Költségcsökkentő technológiák

Egyre többen keresnek meg minket azzal, hogy igényeik már meghaladják az asztali 3D nyomtatók adta lehetőségeket: valahogy növelnék a termelést, javítanák a minőséget és csökkentenék a gyártási költségeket. Egy ügyfelünknek, például, bár több különböző desktop technológia is a rendelkezésére állt, éppen High-Temp alapanyagra volt szüksége. Hosszas benchmark folyamat és rengeteg tesztelés után kiderült, csak a Stratasys kínálja megfelelő minőségben az ULTEMTM alapanyagot, amelyet a vevőik is elfogadnak. Mivel a megvásárolt Stratasys Fortus450 berendezésük szénszálas anyagot is képes nyomtatni, adta magát a lehetőség, hogy megpróbálják azzal legyártani az eddig desktop megoldáson készített, folyamatosan hiányzó alkatrészeket. Míg az asztali gépen 3 alkatrészt tudtak egyszerre indítani 23 órás gyártási idővel, a Stratasys gépen 5-öt is lehetett kevesebb, mint 5 órás gyártási idővel! Ráadásul, mivel Stratasys ipari berendezésről volt szó, minimum 96%-os sikeres gyártási arányt is garantáltunk.

ULTEMTM alapanyagból 3D nyomtatott vákuum robotkarvég megfogó

A 96%-ban a tolerancián kívüli gyártások is benne vannak és mindez felügyelet nélkül, egy dedikált kolléga munkaidejének maximum 10%-os kihasználása mellett. Jobban hangzik, mint két-három kolléga szuperbruttója és minden járulékos költsége éveken át? A nyakunkon lévő válság leendő nyertesei szerint biztosan.

Rugalmasabb termeléskiszolgálás, nulla logisztikai költség, a beszállítói függőségek minimalizálása, elsősorban a kritikus gyártósori eszközök terén: ezt kínálja a VARINEX, valóban ipari minőségű berendezésekkel, szervizháttérrel, megbízható minőségű alapanyagokkal és akár 10 év gyártói garanciával.

Két új Composite Ready 3D nyomtató is megjelent idén a kínálatunkban, a Stratasys F190CR és az F370CR. Ezek a berendezések irodai környezetben is egyszerűen használhatók NylonCF nyomtatásra, megfizethető áron. Természetesen a Fortus450, az F770 és a legnagyobb munkaterű F900 3D nyomtatóink is elérhetők ügyfeleink számára, ha nagy teljesítményű ipari gyártórendszerre van szükségük. Ezekkel a berendezésekkel belső vákuumcsatornákkal rendelkező, robotkarokra szerelhető megfogókat tudunk gyártani töredék áron, úgy, hogy a CAD fájl betöltése után, egy éjszaka alatt legyártásra kerül az alkatrész, és másnap fel is szerelhetjük a robotra.

Ismerje meg, hogyan teheti hatékonyabbá a gyártási műveleteket ipari kompozit 3D nyomtatás segítségével!

Töltse le a 4 oldalas, magyar nyelvű ismertetőt a VARINEX honlapján!

Varinex

- Hirdetés -