Idén a fenntarthatóság erősítése és az AI térnyerése dominálja a vállalati informatikát

2024-ben meghatározó lesz a vállalati IT területén a digitális ágazat környezeti hatásainak minimalizálása, a biztonsági mentési megoldások felértékelődése és a generatív mesterséges intelligencia térhódítása is – áll a Gartner és más iparági felmérések alapján, a vshosting, a menedzselt hosting megoldások közép-európai vezető vállalata által összeállított előrejelzésben.

A vshosting szakértői szerint az alábbi trendek fogják befolyásolni a vállalati informatikai fejlesztéseket 2024-ben. 

A tárhelymegoldásoknak tükrözniük kell a piaci változásokat

- Hirdetés -

A vállalati informatikában a legérvényesebb tendencia, hogy mindig, minden változik. A piaci körülmények állandó mozgásban vannak, amit a cégeknek, mérettől függetlenül le kell követniük. A sikeres alkalmazkodás alappillére a rugalmas adattárolás biztosítása, amihez az aktuális igényekre szabható hosting-megoldásra lesz szükség.

A felhő akkor jó, ha személyre szabott

Nemcsak a jövő, hanem már a jelen is a személyre szabott felhőmegoldásokról szól a vállalatoknál. Ezen a téren nincsenek szabvány opciók a költségek csökkentésre és a hatékonyság növelésére. Pont ezért a vshosting sem zsúfolja be a vállalatokat egyféle csomagokba, hanem minden ügyfélnél egyedileg optimalizálja a felhőmegoldásait.

A felhő-visszatelepítésre szükség van

A Citrix felmérése szerint az elmúlt három évben az informatikai vezetők 93%-a vizsgálta meg, hogyan lehet egyes szolgáltatásokat a felhőből visszatelepíteni a saját, céges infrastruktúrába. A vállalatok a munkaterhelések áthelyezését nyilvános felhőből helyben lévő környezetbe azért tartják hatékony módszernek, mert ezzel a felhőszolgáltatásokra fordított kiadások csökkenthetőek, miközben az IT rendszer teljesítménye és biztonsága javul.

A zsarolóvírusok ellenszere a biztonsági mentés

A növekvő számú zsarolóvírus-támadásokra reagálva a vshosting hangsúlyozza a robusztus biztonsági mentési megoldások fontosságát a vállalati IT rendszerekben. Többek közt a soft-delete funkciók használata és az adattörlési kísérletek megakadályozása biztosítja azt, hogy a vállalkozások gyorsan és stabilan helyreálljanak egy kibertámadás után.

Alapelvárás a fenntarthatóság

Minimalizálni kell a digitális iparág környezeti hatását és muszáj támogatni a környezetbarát üzleti gyakorlatok bevezetését ebben a szektorban. Az energiahatékonyság javítására és a vállalatok karbonlábnyomának hatékony kezelésére összpontosítva az informatikai vállalatok, illeszkedve az európai szabványokhoz maguk is hozzájárulhatnak a jobb környezet megteremtéséhez.

Az AI diktálja a tempót

A generatív mesterséges intelligencia térnyerése új innovációs lehetőségeket kínál a vállalatoknak. Az általuk közvetlenül üzemeltetett AI modellek segítségével a termékeket és szolgáltatásokat személyre szabottan, az ügyfelek egyedi igényeihez igazíthatják és ezzel párhuzamosan jelentősen felgyorsíthatják, optimalizálhatják a belső munkafolyamataikat is.

A konténerizáció és a Kubernetes hajtja a vállalkozások IT motorját

A konténerizáció napjaink egyik legizgalmasabb és leginkább fókuszban lévő IT technológiája, mivel jelentős mértékben képes az erőforrások kihasználását hatékonyabbá tenni, ami a felhő-alapú környezet miatt kiváltképp meghatározó fontosságú. A nyílt forráskódú szoftver, a Kubernetes révén pedig a cégek gyorsabban fejleszthetnek, szállíthatnak és méretezhetik a tárolóalapú (konténeres) alkalmazásaikat.

vshosting