Ingyen fuvarokkal hódítanak új piacot a Waymo robottaxik

A vállalat újabb metropoliszban készül megvetni a lábát, ezért sajátos akciót talált ki: októberben turnéra indul, aminek keretében egyes városrészekben díjmentes fuvarokat teljesít. A szerencsés helyszín Los Angeles és környéke, ahol 24/7-ben fognak közlekedni a Waymo One szolgáltatást biztosító önvezető taxik.

A fuvarok az angyalok városának régióját is célba veszik – írja a The Robot Report. Santa Monica, Century City, WeHo, Mid City és K-Town lakossága egyenként is hetekig élvezhetik az ingyenes fuvarok nyújtotta előnyöket, míg a Los Angeles belterületén élők közel egy hónapig kérhetik a Waymo ingyenes fuvarjait. A turné októbertől márciusig tart, azzal a szándékkal, hogy minél többen megismerjék az autonóm taxizást, mielőtt a cég élesben is bevezeti náluk a fizetős szolgáltatást.

A vállalat mindeközben nemcsak a magánszemélyeknek kedvez, hanem felveszi a kapcsolatot a helyi vállalkozásokkal, közösségi szervezetekkel is, hogy megállapodásokat kössenek.

- Hirdetés -

A Waymo először februárban jelentette be, hogy teljesen vezető nélküli tesztelésbe kezd Los Angelesben. San Francisco és Phoenix után ez már a harmadik tesztváros, ahol hasonló projektbe kezd. Azóta kiderült, hogy a következő helyszín, ahol LA után megvetik a lábukat, a texasi Austin lesz.

A múlt hónapban a Kaliforniai Közüzemi Bizottság megadta a Waymónak a végleges engedélyt arra, hogy minden fuvarért díjat számítson fel, kiterjessze a szolgáltatási területét és – kezdetben San Franciscóban – annyi robottaxival bővítse a flottáját, amennyivel csak akarja. Ha egy üzlet beindul…

Gábor János, Okosipar.hu