- Hirdetés -

- Hirdetés -

Jelentős innovációk az orvos ipari eszközök megmunkálásában

Új technológiák felvonultatása Wernauban, az orvostechnikai szektor számára.

Az NTX 500 és NTX 1000 nagy hatékonyságú eszterga- és maróközpontok az orvos iparban történő gyártásban is kiemelkedő szerepet játszanak.

A 2023. március 8-án és 9-én megrendezett Orvosi Napokon a DMG MORI a legmodernebb orvostechnológiai fejlesztésekre összpontosított. A Wernauban található Medical Excellence Centerben a vállalat ismét olyan új technológiákat mutatott be, amelyek segítségével ezen ágazat meg tud felelni a piac növekvő kihívásainak.

A szimpózium mellett a DMG MORI idén élő bemutatót is tartott, amely az idei évhez hasonlóan tavaly is óriási sikert aratott. Meglehetősen széles azon gépek listája, amelyek funkcióit a látogatók személyesen is megtapasztalhatták. A szerszámgép gyártó az NTX 500 IMTR, a 2. generációs NTX 1000 SZM, valamint az NTX sorozat nagyobb eszterga-maróközpontját, egy DMP 35 WH 3 Cell-lel valamint egy Sprint 20 I 8 berendezést mutatott be.

Az univerzális esztergálás újdonságai is előtérbe kerültek, az NLX sorozat különböző gépeit kifejezetten a Medical Days alkalmából mutatták be. A GX5 portálmegfogóval felszerelt NLX 2000 SY I 500 mellett élő demonstrációkat tartottak a Robo2Go-val felszerelt NLX 2500 SY I 700 és a MATRIS-szal felszerelt NLX 2500 I 700 SY gépeken. Az esztergálás iránt érdeklődők megtekinthették az NZX 2000 / 800 STY3 berendezést. De a marás területe sem maradt háttérben, amelyet az új, 3. generációs NHX 5000 képviselt.

DMP 35 WH 3 Cell: Hatékony és rugalmas automatizálás kis alapterületen

A programot izgalmas előadások színesítették. Az elején például bemutatásra került az NTX 500 / NTX 1000 / NTX 2500. Egy NTX 2500 reprezentálta ezeket a rendkívül hatékony eszterga- és maróközpontokat az orvostechnikai ipar számára, mely jelentősen elmélyül a folyamatintegráció, a teljes megmunkálás és a fenntarthatóság témakörében. Az ezt követő gyakorlati foglalkozáson a vendégek élőben megtapasztalhatták az implantátumok és orvosi műszerek megmunkálását. A programban szerepet kapott a TULIP rendszer is, amelynek új dokumentációs lehetőségeit ismertettették a gyártó szakemberei. Ezt követően bemutatták a világújdonságnak számító DMU 40 berendezést is. A program második fele a hatékony és rugalmas automatizálás jegyében telt. Bemutatták, hogyan történik egy csontlemez automatizált megmunkálása a kompakt, nagy teljesítményű DMP 35 függőleges megmunkálóközponton a WH 3 Cell segítségével, amely egy orvosi partnerrel közösen kifejlesztett projekt. A gyakorlati bemutatókon többek között a DMP 35 WH3 Cell-lel automatizált csontlemezgyártás és a SPRINT 20 I 8, melyen csontcsavar készítését prezentálták. A program végén pedig előadás hangzott el a professzionális termelésirányítási rendszerekről és azok jelentőségéről az orvosi iparban, valamint az Aptean DACH GmbH által fejlesztett nagyteljesítményű számítógépes szoftverek validálásáról (CSV).

DMG MORI/Némethi Botond, NEW technology magazin

Akár ez is tetszhet