Jóváhagyta a Mastercard: ezzel a gyűrűvel fizetni is lehet

A DIGISEQ megkapta a Mastercard előzetes tanúsítványát az Infineon Technologies chipjeire épülő, intelligens gyűrűbetétjére. Ez egy karikagyűrűkbe integrálható, elektronikus fizetést biztosító alkatrész, és mint ilyen, a maga nemében az első.

Az előzetes tanúsítvánnyal rendelkező gyűrűelem lehetővé teszi a kis és független vállalatok, de akár nagy márkák számára is, hogy gyorsan és hatékonyan dobjanak piacra fizetési képességgel rendelkező, intelligens ékszert. Az integrált, biztonságos NFC-chip a fizetésen kívül más alkalmazásokhoz is hasznos lehet: gyűjthetők vele hűségpontok, vagy alkalmas beléptetésre – mindezt persze érintésmentesen.

A karikagyűrűkhöz készült betét az Infineon SECORA Connect S SLJ37 chipjén és szoftverén alapul, és úgy tervezték, hogy gyorsan, egyszerűen beágyazható legyen – anélkül, hogy műszaki vagy rádiófrekvenciás mérnöki szakértelemre lenne szükség hozzá. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy kizárólag a saját formatervezésre összpontosítsanak.

- Hirdetés -

A viselhető eszközök piaca a DIGISEQ szerint már 2025-re eléri a 62,82 milliárd dollárt, míg a passzív fizetési eszközök volumene 2028-ra már 811,4 millió dollár lesz. Ezen belül a gyűrűk térnyerése a leggyorsabb: 25,6 százalékos CAGR-rel 279,6 millió dollárig fog kilőni.

Ebben a szegmensben érhet sokat a cég gyűrűbetétje, ami az egyik legvékonyabb a piacon. Az első, intelligens betétekkel ellátott gyűrűket a november végi TRUSTECH 2023 kiállításon mutatja be az Infineon.

Gábor János, Okosipar.hu