Két új vizuális érzékelőt mutatott be a Samsung

A Samsung Electronics a 2020-ban bevezetett ISOCELL Vizion termékcsalád két új tagját leplezte le, a ISOCELL Vizion 63D fényidő-szenzort (ToF) és az ISOCELL Vizion 931 globális záras érzékelőt. Mindkettőt kifejezetten arra tervezték, hogy vizuális megoldásokat kínáljanak következő generációs mobiltelefonokhoz, valamint kereskedelmi és ipari felhasználási esetek széles skálájához.

Az ISOCELL Vizion 63D a kivételes részletesség és a nagy felbontású 3D képek rögzítésének igényével készült. A ToF-érzékelő a távolságot és a mélységet méri, úgy, hogy kiszámítja, mennyi idő alatt jut el a kibocsátott fény egy objektumhoz, majd onnan vissza. A 63D tulajdonképpen egy indirekt ToF (iToF) szenzor, ami a kibocsátott és a visszavert fény közötti fáziseltolódást méri, így három dimenzióban érzékeli a környezetét. Nagy pontosságával és tisztaságával ideális lehet ipari és szervizrobotokhoz, XR-eszközökhöz vagy építészeti alkalmazásokhoz is, ahol a nagy felbontású és pontos mélységmérés elengedhetetlen.

Az ISOCELL Vizion 931 érzékelőt a dinamikus mozgások torzítás nélküli rögzítésére optimalizálták. A gördülőzáras érzékelőkkel ellentétben, amelyek a teret soronként, felülről lefelé pásztázzák, a globális záras érzékelők a teljes jelenetet egyszerre, avagy „globálisan” rögzítik – hasonlóan ahhoz, ahogyan az emberi szemmel látunk. Ez lehetővé teszi, hogy az ISOCELL Vizion 931 éles, torzításmentes képeket rögzítsen mozgó tárgyakról, így jól használható XR-eszközökben, játékrendszerekben, szerviz- és logisztikai robotokban, valamint drónokban.

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology